A Girl in Film #11: Britt Colegem, Freelance PR Manager
A Girl in Film 11 Brit Colegem

A Girl in Film #11: Britt Colegem, Freelance PR Manager

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd?

Deze keer ‘A Girl in Film’ #11: Brit Colegem, Freelance PR Manager en Agent bij All Stars Agency

1) Wat is jouw functie?

Freelance PR Manager en Agent bij All Stars Agency.

2) Wat houdt dat in?

Ik ben ruim zes jaar geleden gaan freelancen als PR Manager en verzorg free publicity voor films, series, regisseurs en artiesten. Tot de dagelijkse werkzaamheden horen bijvoorbeeld: een communicatiestrategie opstellen, interviews met media regelen en persberichten versturen. Een half jaar geleden had ik behoefte aan meer afwisseling en ben ik freelance aan de slag gegaan als agent bij All Stars Agency. Samen met Andrea Kleverlaan behartig ik de zakelijke belangen van onze +/- 30 cliënten. Ik verdeel mijn tijd nu tussen de twee disciplines en dat is gelukkig heel goed te doen, omdat er veel overlap in zit.

3) Wat voor opleiding heb je gedaan?

Film & Televisiewetenschap.

4) Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Door mijn opleiding en specifieker middels mijn stage bij Warner Bros. Nederland.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

5) Wat is het meest recente project waar je aan gewerkt hebt of waar je nu aan werkt? 

Als PR Manager is dat de film Het Leven Is Vurrukkulluk van Frans Weisz en als agent is dat de SBS-serie 800 Woorden van IDTV.

6) Wat is je leukste werk anekdote?

Pfff, wat een lastige vraag. Ik doe dit werk inmiddels ruim 12 jaar en heb een scala aan leuke anekdotes. Erg bijzonder vond ik het om schrijver Jan Wolkers te ontmoeten tijdens een persevenement op Texel ter promotie van de film Zomerhitte. Enkele maanden later overleed hij nog voordat de film in release was gegaan. Niet echt een ‘leuke’ anekdote dus, maar wel een bijzondere….

7) Met wie wil je graag nog een keer werken?

Grappig genoeg werk ik graag met jonge acteurs en artiesten. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Bovendien is het leuk om hen iets bij te brengen en te begeleiden bij interviews en in de omgang met fans. Veel doorgewinterde acteurs zien interviews geven toch als een noodzakelijk kwaad.

En met Leonardo DiCaprio natuurlijk… Maar dat is vooral om mijn 16-jarige zelf te pleasen. Misschien eigenlijk ook beter van niet, de fantasie is waarschijnlijk kleurrijker dan de werkelijkheid.

8) Hoe combineer je werk en privé?

Ik heb het voorrecht om voornamelijk met ontzettend leuke mensen te hebben gewerkt (en te werken). Mijn werk heeft me vrienden voor het leven gebracht. Maar ik kan mijn andere vrienden ook regelmatig een kijkje laten nemen in mijn wereld door ze mee te nemen naar een dance-event, voorstelling of première.

Met Sanne Pel (links) op AMF / Amsterdam Dance Event.

9) Welke films/series kijk je zelf graag?

Hoeveel mag ik er noemen? Ik ben groot fan van het werk van Iñárritu. Maar ik werk sinds 2,5 jaar ook voor Netflix, waar natuurlijk een gigantisch aanbod fantastische series en films op staat. Als ik mijn favoriete Netflix-serie van dit moment zou moeten noemen, dan is dat Stranger Things…. Of Narcos. De beste Nederlandse serie van de afgelopen jaren vind ik A’dam – E.V.A van regisseur Norbert ter Hall.

Wil je meer verhalen lezen over vrouwen die werken in de filmindustrie? Alle afleveringen van A Girl in Film vind je hier

Lees verder