A Girl in Film #16:<i>Sharon van den Hatert, assistent productieleider</i>

A Girl in Film #16:Sharon van den Hatert, assistent productieleider

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd?

Deze keer ‘A Girl in Film’ #16: Sharon van den Hatert, assistent productieleider.

1) Wat is jouw functie?

Ik ben assistent productieleider bij Nieuwe Buren 3.

2) Wat houdt dat in?

Samen met twee anderen, namelijk de uitvoerend producent en de productieleider, vorm je samen het productieteam en ben je verantwoordelijk voor alles wat er op de set gebeurt.

Als assistent productieleider ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het callsheet. Dit is eigenlijk een soort draaiboek van de draaidag. Hier staat voor iedereen in wat we die dag gaan filmen, welke acteurs aanwezig zijn, wanneer ze worden opgehaald, hoe laat zij in de kleding/make-up moeten, welke figuratie en auto’s aanwezig zijn en nog vele andere zaken die je nodig hebt om een draaidag tot een succes te maken.

Naast het callsheet had ik bij Nieuwe Buren ook de verantwoordelijkheid voor de ‘picture vehicles’: alle auto’s die in de serie te zien zijn. En dat zijn er bij Nieuwe Buren best veel. Verder hou ik me bezig tijdens de voorbereiding met het inplannen van lezingen, repetities en het doorpassen van de kostuums. Tijdens het draaien ben ik natuurlijk ook druk met wat er ad hoc op de set gebeurt, waar je op dat moment op in moet spelen.

A Girl in Film 16 Sharon van den Hatert

3) Wat voor opleiding heb je gedaan?

Eigenlijk was dit helemaal niet film gerelateerd. Ik heb Hotel en Eventmanagement gestudeerd aan Hogeschool TIO. Dit is de normale hotelschool maar dan met extra vakken in evenementenmanagement.

4) Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Ik werkte bij een evenementenbureau op het Mediapark en kwam daar in aanraking met televisie en commercials. Mijn interesse werd groter en groter. Op een gegeven moment heb ik mijn baan opgezegd en ben ik gaan proberen om binnen film aan het werk te gaan. Dit was best lastig want de filmwereld is echt een ‘ons kent ons’-business en je komt er niet snel tussen. Via Facebook zag ik dat er stagiaires gezocht werden bij Dokter Deen en dacht: dit is mijn kans. Ik heb daar zes maanden stage gelopen en toen is het balletje gaan rollen.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

5) Wat is het meest recente project waar je aan gewerkt hebt of waar je nu aan werkt?

Op dit moment zit ik in de afrondende fase van een nieuw seizoen voor de televisieserie Nieuwe Buren. Een enorm leuke serie met leuke acteurs en een super gezellige crew. Na drie seizoenen is het bijna een familie. Hierna ga ik eigenlijk meteen door naar een korter project, een speelfilm.

6) Wat is je leukste werk anekdote?

Vorig jaar was er een grote Amerikaanse ploeg in Amsterdam voor de opnames van de Hollywood speelfilm The Hitman’s Bodyguard. In de hoofdrollen spelen Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds. Ik vond het super gaaf dat ik deel mocht uitmaken van het Nederlandse productieteam. Er was een groot wagenpark aanwezig dat ons naar elke locatie volgde. Zo hadden ook de twee hoofdrolspelers een eigen trailer waar ze tussen de opnames door konden relaxen. Ik heb regelmatig in de trailer van de acteurs gestaan om iets op te lossen wat niet goed werkte. Stond ik daar met de schotel van de televisies te draaien om weer ontvangst te krijgen. “Zo meneer Jackson, hij doet het weer!” 😉

Misschien ook interessant: GiF op de premiere van: The Hitman’s Bodyguard.

7) Met wie wil je graag nog een keer werken?

Ik vind het werken in film voornamelijk leuk omdat je ontzettend veel nieuwe mensen leert kennen. Elk project is vaak weer met een compleet andere crew. Ik ben nu ongeveer twee jaar werkzaam in deze wereld en het is altijd leuk om mensen weer tegen te komen bij een ander project. Nu werk ik samen met Kim Timmers-Schep, de productieleider, en we gaan samen als duo door naar onze volgende film.

8) Hoe combineer je werk en privé?

Je moet er in de voorbereiding altijd van genieten, denk ik maar. In deze fase, gemiddeld 4-6 weken voordat je aan een draaiperiode begint, heb je een soort ‘kantoorbaan’. Dan probeer ik altijd zoveel mogelijk met vrienden, etc. af te spreken. Gelukkig weten mijn vrienden en familie ondertussen hoe het werkt, dat ik in een draaiperiode vaak toch drukker ben en soms even afhaak na een lange draaidag. Maar toch zou ik niet willen ruilen met iemand die altijd van maandag tot vrijdag op kantoor zit. Je komt met deze baan op de allerleukste plekken en maakt de tofste dingen mee!

9) Welke films/series kijk je zelf graag?

Ik ben enorm fan van Amerikaanse comedyseries. Alle afleveringen van Friends heb ik ondertussen al tien keer gezien en er zijn net nieuwe afleveringen van The Ranch vrijgegeven. Dat vind ik heerlijk na een lange draaidag.

Wil je meer verhalen lezen over vrouwen die werken in de filmindustrie? Alle afleveringen van A Girl in Film vind je hier

Lees verder