A Girl in Film #17: <i>Madelief Blanken</i>, eigenaar Jut&Jul Casting
A Girl in Film 17 Madelief Blanken

A Girl in Film #17: Madelief Blanken, eigenaar Jut&Jul Casting

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd?

Deze keer ‘A Girl in Film’ #17: Madelief Blanken, casting director en eigenaar van kindercastingbureau Jut&Jul Casting.

1. Wat is jouw functie?

Sinds 5 jaar heb ik mijn eigen kindercastingbureau Jut&Jul Casting, daar ben ik eigenaar en casting director.

2. Wat houdt dat in?

Ik ga op zoek naar talentvolle kinderen voor films, series en commercials die perfect in het plaatje passen van een script. Een regisseur of producent belt me of komt bij me langs op kantoor om de rol door te spreken. Vanaf dan ga ik in ons bestand zoeken of daarbuiten.

Op straat spreek ik weleens kinderen aan of ze melden zich aan via een oproep die ze ergens hebben zien staan. Uiteindelijk selecteer ik kinderen vooraf die we op casting willen zien. Na een of meerdere rondes wordt er dan iemand uitgekozen.

3. Wat voor opleiding heb je gedaan?

De vooropleiding toneelschool Utrecht en daarna FAAAM (filmacteurs opleiding).

4. Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Toen ik 8 jaar was heb ik voor het eerst meegespeeld in een korte film. Vanaf toen had ik de smaak te pakken. 20 jaar later zit ik er nog steeds in. Ik heb zelf veel voor de camera gestaan, die kant is super leuk. Maar de achterkant vind ik ook interessant en creatief gezien uitdagend. Ik kan me geen leukere branche bedenken dan de filmbranche. Ik voel me er thuis.

5. Wat is het meest recente project waar je aan gewerkt hebt of waar je nu aan werkt?

We hebben net een hele leuke nieuwe kinderserie voor de VPRO afgerond: De Regels van Floor
van NL Film. Op dit moment zijn we castings aan het opstarten voor de nieuwe films Godin van de Jacht
en Hiernamaals. Daarnaast doen we tussendoor nog korte projecten zoals commercials.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

6. Met wie wil je graag nog een keer werken?

Met de makers van Stranger Things. Wauw, wat een serie! En ik ben verliefd geworden op die kinderen. Die spelen de sterren van de hemel en hebben allemaal echt goeie koppies. Ik volg ze stiekem op Instagram omdat ik zo fan van ze ben.

Misschien ook interessant: Waarom het internet juicht dat Stranger Things 2 eraan komt

7. Hoe combineer je werk en privé?

Mijn beste vriend werkt bij me voor Jut&Jul Casting. Dat kunnen we heel goed samen. Daarnaast loopt alles soms een beetje door elkaar, maar dat vind ik niet erg. Het is mijn passie en mijn leven.

8. Welke films/series kijk je zelf graag?

Ik heb een Cineville pas die ik heel graag en best vaak gebruik. Zelf probeer ik zoveel mogelijk nieuwe films te zien. Vorige week zag ik The Big Sick, een hele fijne originele arthouse romantische komedie.

Daarnaast ben ik fan van de series Please Like Me en The Affair. Van films leer je veel, je ontdekt nieuwe werelden, wordt soms aan het denken gezet of je kan even heerlijk wegdromen. Dat is toch het mooiste wat er is?!

Wil je meer verhalen lezen over vrouwen die werken in de filmindustrie? Alle afleveringen van A Girl in Film vind je hier

Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Lees verder