A Girl in Film
A Girl in Film

A Girl in Film #19: Isabelle Moree, assistent producent

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd?

Deze keer ‘A Girl in Film’ #19: Isabelle Moree, assistent producent.

Wat is jouw functie?

Assistent Producent bij KeyFilm.

Wat houdt dat in?

Bij KeyFilm werken we met een vast klein team. Hier ben ik zoals mensen het vaak noemen ‘de spin in het web’. Ik assisteer bij projecten in de verschillende fases tussen ontwikkeling en realisering. En daarna nog bij de premières en de verspreiding naar festivals.

Deze maand heb ik bijvoorbeeld ook een weekje meegelopen op de set in Frankrijk van onze nieuwe productie. Dit was heel erg leuk. Kortom: veel verschillende werkzaamheden!

Wat voor opleiding heb je gedaan? 

Media & Cultuur – richting Film aan de Universiteit van Amsterdam.

Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Ik heb van jongs af aan een grote liefde voor films. Dit komt mede doordat mijn vader me als kind al veel verschillende films liet zien. Er werd door mijn ouders dan ook niet vreemd gereageerd toen ik mijn studiekeuze kenbaar maakte.

Tijdens mijn studie ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan bij filmfestivals en ben vervolgens stage gaan lopen bij VPRO Cinema en het Nederlands Film Festival.

Wat is het meest recente project waar je aan gewerkt hebt of waar je nu aan werkt?

Momenteel is de speelfilm van Clara van Gool The Beast In The Jungle in productie en de serie Soof: Een Nieuw Begin. We hebben onlangs Dorst, de nieuwe film van Saskia Diesing en Esther Gerritsen, met rollen voor Elise van ’t Laar en Simone Kleinsma, afgerond. Deze zal in 2018 te zien zijn. Verder zijn we nu heel veel interessante, uiteenlopende projecten aan het ontwikkelen.

A Girl in Film

Wat is je leukste werk anekdote?

Wat een moeilijke vraag! Je komt toch wel wat gekke (en erg grappige) dingen tegen. Zo kwam een bijzonder veeleisende buitenlandse actrice op bezoek, heb ik pas een hotelkamer voor een kat geboekt en met een valkenier gebeld om zijn expertise even los te laten op een script. En een echt hoogtepunt was toch wel de Gouden Kalveren-uitreiking van vorig jaar, omdat we hier veel Kalveren wonnen voor Beyond Sleep.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Met wie wil je graag nog een keer werken?

Qua regisseurs lijkt het me leuk een keer iets te maken met Diederick Koopal. En omdat ik pas kwam werken bij KeyFilm toen de productie van Beyond Sleep net was afgelopen, hoop ik ook nog op een nieuw project met Boudewijn Koole. Omdat ik volgens mijn baas Hans altijd moet blijven dromen: Martin Scorsese, Wes Anderson of Leonardo DiCaprio.

A Girl in Film

Hoe combineer je werk en privé?

Ik heb een baan waarbij ik in de weekenden niet bereikbaar hoef te zijn, dus dit ben ik ook niet!

Welke films/series kijk je zelf graag?

Veel verschillende dingen! Ik ben iemand die als ik iets leuk en goed vind, het meerdermalen bekijkt. Een paar van mijn favo’s: Magnolia, The Fighter, The Breakfast Club, One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Full Metal Jacket, Trainspotting, Austin Powers en De Marathon. Bij series verschilt het ook erg, zo kijk ik graag The Walking Dead, Peaky Blinders en Sons of Anarchy en ook Downton Abbey. Maar Friends blijft toch de ultieme favoriet.

Wil je meer verhalen lezen over vrouwen die werken in de filmindustrie? Alle afleveringen van A Girl in Film vind je hier

Lees verder