film Broeders
film Broeders

A Girl in Film #25; Hannah Blackwell – uitvoerend producent van oa Broeders

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd?

Deze keer ‘A Girl in Film’ #25: Hannah Blackwell, uitvoerend producent van oa Broeders

Wat voor opleiding heb je gedaan?

Ik heb gestudeerd aan de Academy of Art University in San Francisco. Afgestudeerd met een ‘Bachelor of Fine Arts in Motion Picture and Television’.

Hoe ben je in filmbranche terecht gekomen?

Ik heb altijd al geweten dat ik in film wilde werken. Ik kom echter uit een klein stadje in South Carolina. En daar is weinig tot niets te vinden aan filmindustrie. Dus ben ik naar Californië verhuisd om naar de filmschool te gaan. Nadat ik mijn studie had afgerond, ben ik naar LA verhuisd. Daar ben ik als productie assistent gaan werken waar ik maar kon om ervaring op te doen. Ik klom redelijk snel op en niet snel daarna produceerde ik een speelfilm voor de legendarische Hollywood-producer Roger Corman.

Kun je iets meer vertellen over de film Broeders en je rol in de productie?

[Redactie] Wanneer Yasin El Amrani (Bilal Wahibna) na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlogshel van Syrië, maakt zijn familie in Nederland zich grote zorgen. Zijn oudere broers, tegenpolen stand up-comedian Hassan (Achmed Akkabi) en militair (Mourad Walid Benmbarek), besluiten hun broertje zelf op te sporen en hem mee terug te brengen.

[Hannah] Ik werk voor de producent van de film Corrino Media Group in hun kantoor LA. Voor Broeders was ik de uitvoerend producent die meewerkte aan alle aspecten van de film. Cast, crew, locaties, planning, kunst en creatief. Het was echt een groepsinspanning. Het was een klein team en een hele onderneming. Maar de bemanning uit Nederland en het topteam dat we uit Jordanië hadden, waren perfect voor de klus en maakten zelfs de moeilijkste dagen plezierig.

Wat wordt je volgende project?

Ik werk continue met freelance creatieven om interessante projecten van de grond te krijgen.

Wat is je leukste werk anecdote?

Een paar jaar geleden werkte ik aan twee back-to-back live uitzendopdrachten in Chicago en Las Vegas. Mijn hele bemanning vloog van de ene plaats naar de andere. We zouden het Chicago-optreden inpakken, rechtstreeks naar de luchthaven gaan en de volgende dag in LV zijn. Vanwege het weer werd de luchthaven van Chicago afgesloten terwijl we binnen waren.

Mijn bemanning en ik zaten daar 30 uur vast! We konden niet langer wachten en besloten met taxi’s naar Milwaukee te rijden. Een 3 uur durende roadtrip! Het duurde lang en was duur, maar uiteindelijk was het een leuke reis. We hebben Vegas gehaald en die productie was een succes. Maar jongens, wat was het begin!

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wat is je grote droom?

Awe man! Dat is een moeilijke. Er zijn zoveel verschillende genres die ik zou willen verkennen. Ik denk dat ik ooit een documentaire zou willen maken die de industrie verandert, zoals Blackfish. En ik ben een enorme fan van Greta Gerwig, dus ik zou graag haar volgende “Ladybird” met haar maken. Ook denk ik dat het leuk zou zijn om een actie / thriller te maken met een vrouwelijke hoofdrolspeler.

Wat is je tip voor jonge vrouwen die in film willen werken?

Ga ermee door. Mensen zullen je onzeker proberen te maken, je klein te houden, of geven een man de kans 😉 Maar laat je daar niet door intimideren. Als je een duidelijk doel voor ogen hebt, kun je alles doen wat je wilt. Echt!

Klik hier voor nog meer verhalen van girls in film.

Wat voor films en series kijk je zelf graag?

Nogmaals, ik kijk naar alle soorten genres. Enkele van de series die ik nu bekijk zijn The Wire, Broadchurch, Grace and Frankie en Game of Thrones. Films zijn nog moeilijker – “Call Me by My Name” was fantastisch en ik noemde al “Lady Bird”. Dat is mijn favoriet dit jaar.

De film Broeders is vanaf 15 februari 2018 te zien in de bioscoop. Bekijk hier de trailer:

 

Lees verder