A Girl in Film #1: <i>Vivian Zandkuijl</i>, Marketing & Publicity Manager bij Cinemien
A Girl in Film Vivian Zandkuijl

A Girl in Film #1: Vivian Zandkuijl, Marketing & Publicity Manager bij Cinemien

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd.

In deze aflevering van ‘A Girl in Film’ #1: Vivian Zandkuijl.

1) Wat is jouw functie?

Marketing & Publicity manager bij Cinemien.

2) Wat houdt dat in?

De marketingcampagnes voor de filmreleases van Cinemien vormgeven en uitvoeren.

3) Wat voor opleiding heb je gedaan?

Culturele Maatschappelijke Vorming met een minor in ondernemerschap. Tijdens de minor mocht ik mijn eigen bedrijf starten, wat ik heel leuk vond. Het werd een kledingmerk: Moose & Goose.

4) Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Tijdens mijn studie ging ik bij Filmtheater Kriterion in Amsterdam werken. In die tijd heb ik o.a. een bestuursfunctie en de speciale programmering gedaan. Zo rolde ik in het filmwereldje en ben ik blijven plakken.

Like de Facebook pagina van Girls in Film.

5) Wat is het laatste project waar je aan gewerkt hebt?

The Other Side of Hope van regisseur Aki Kaurismäki, een echte must-see in deze tijdsgeest. En natuurlijk RAW van Julia Ducournau. Die film is gewoon gaaf.

6) Wat is je leukste werk anekdote?

Uren door Brussel struinen op zoek naar een vegan maaltijd voor actrice/muzikante Soko voor de film Voir du Pays. Veel bekijks hebben tijdens het IFFR met een eilandbewoner van Tanna in peniskoker voor de film Tanna. Barfbags maken voor de film RAW en erachter komen dat er gaatjes in de zakken zitten. Met de dansers van Madonna tot in de vroege uurtjes dansen in de A’dam Toren tijdens de première van Strike a Pose.

7) Met wie wil je graag nog een keer werken?

Ik ben dol op Mijke de Jong en haar films. Ik heb met veel plezier aan Layla M. gewerkt en zou heel graag nog een keer aan een film van Mijke werken.

8) Hoe combineer je werk en privé?

Overdag heel hard werken en mijn werktelefoon ’s avonds lekker uit te zetten. En veel yoga doen.

9) Welke films/series kijk je zelf graag?

Ik ben dol op arthousefilms, zoals alle films van Aki Kaurismäki. Series kijk ik niet veel maar ik vond Stranger Things echt heel spannend.

Lees verder