Abbey Hoes
Abbey Hoes

Abbey Hoes: van Almere tot Berlijn…

In onze talkshow Wijn met Pip drinkt Pip Pellens een wijntje met tien bekende vrouwen uit de filmwereld. Ze praat met hen over hun persoonlijke ervaring en het vak. In de vierde aflevering van Wijn met Pip: actrice Abbey Hoes. Geboren op 20 mei 1994 in Rotterdam.

Abbey was dit jaar al te zien in de film Hotel de Grote L en heeft een kleine rol in de Hollywoodfilm The Hitman’s Bodyguard, die momenteel in de bioscoop te zien is. Daarnaast heeft ze net de opnames voor haar rol in het derde seizoen van Nieuwe Buren in Almere afgerond, waar ze een belangrijke rol speelt.

Alle afleveringen van Wijn met Pip vind je op ons YouTube kanaalVolg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Shooting Star

Ondanks dat Abbey vaak als ‘upcoming’ wordt beschouwd, heeft ze al een indrukwekkend CV opgebouwd. Haar eerste rol speelde ze op 14-jarige leeftijd in de jeugdserie Spangas. Daarna was ze te zien in o.a. Lover of Loser, Vrijland, Feuten en Petticoat. Ze won een Gouden Kalf op 20-jarige leeftijd voor haar rol in Nena. Een film waar ze de indrukwekkende rol speelt van een tiener die de zorg heeft voor haar vader nadat hij gehandicapt raakt door een mislukte zelfmoordpoging.

Bekijk hier de trailer van de film Nena:

Ze werd vervolgens tot ‘Shooting Star’ benoemd: “Toen heb ik echt heel hard met m’n moeder aan de telefoon gegild: We gaan naar Berlijn!” Ieder jaar worden er tien talentvolle acteurs en actrices uit heel Europa geselecteerd als ‘Shooting Star’ op het internationale filmfestival van Berlijn en zo voorgesteld aan de internationale filmwereld. Een hele eer dus.

Mijn Rotterdamse levensles: Als je iets wilt, dan moet hiervoor werken. En niet zeuren.

Nieuwe Buren

De laatste tijd werkte Abbey dus aan het aankomende seizoen van de RTL/Videolandserie Nieuwe Buren. Zij speelt daarin Fay, de tienerdochter van de nieuwe buren Anouk (Fockeline Ouwerkerk) en Milo (Tibor Lukács) in de Zonnewijk. Abbey speelt in deze serie met haar echte vriend Tobias Kersloot. Zij stonden al eerder samen op de set van Hotel de Grote L en Vrijland.

Maar is dat niet ingewikkeld binnen een relatie, als je als acteur intieme scènes met anderen moet spelen? “Mensen denken vaak: maar je bent toch een actrice, dan horen seksscènes er gewoon bij? Dat is dan toch gewoon nep? Maar het is wel jouw lichaam waar je het mee doet. En om daar binnen een relatie goede afspraken over te maken, vind ik heel belangrijk.”

Zou je liever een scenario schrijven of een film regisseren? “Ik hou zelf heel erg van schrijven. Maar het stileren en het bepalen van de shots en wat er gebeurt, lijkt me ook heel leuk. Ik zou niet kunnen kiezen.”

Mamagent

Naast met haar vriend, werkt Abbey ook samen met haar moeder. Miranda Hoes is al sinds het begin van haar carrière haar manager en dat bevalt nog altijd goed. “Ze weet gewoon goed wat ik wil. Daar hoeven we vaak niet eens over te bellen. Ze weet wat het pad is dat ik voor mezelf heb uitgestippeld.[..] Dat werkt gewoon lekker.”

Zou je liever je haar afscheren of 15 kilo aankomen voor een rol? “Nou ja, ligt er aan wat ze betalen… Haha!”

“Voor Nena was m’n haar heel lang en blond, en moest het kort en zwart. Toen heb ik toch huilend in de kapperstoel gezeten. Als een rol goed genoeg is, dat je denkt hier heb ik het voor over. [..] Dan denk ik dat ik het wel doe.”

Abbey Hoes

Afbeelding boven artikel: schermafbeelding van Wijn met Pip #4: Abbey Hoes.

Lees verder