Acht nieuwe series waar we benieuwd naar zijn

Wijntje inschenken, joggingpants aan en de voetjes omhoog. Er is bijna niets zo fijn als thuis helemaal op te gaan in een nieuwe serie. Het begin van een nieuw jaar is een mooi moment om even vooruit te kijken naar wat er aankomt. Dus na ons lijstje met films, delen we hier alvast acht nieuwe series waar wij naar uitkijken. Bij sommige is helaas nog niet bekend wanneer we het exact in Nederland kunnen bekijken. Zodra hier nieuws over is, houden we je daarvan natuurlijk op de hoogte.

1. Klem

Deze Nederlandse serie gaat over belastingambtenaar Hugo (Barry Atsma) en topcrimineel Marius (Jacob Derwig), wiens levens steeds meer met elkaar verwant raken door de vriendschap tussen hun dochters.

Vanaf 19 januari te zien op NPO 1.

2. Brussel

In deze serie draait alles om macht en politieke intriges, maar ook om wie je bent en waar je vandaan komt. Het verhaal is geschreven door Leon de Winter en speelt zich voornamelijk af in Brussel. De trailer ziet er goed uit, met een internationale, sterke cast.

Vanaf 20 januari te zien bij KPN presenteert.

3. Girlboss

“Good things come to those who hustle.” Gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige boek van Sophia Amoruso over haar eigen leven. Zij richtte in 2006 haar eigen bedrijf ‘Nasty Gal’ op, wat is uitgegroeid tot een internationaal mode-imperium. Er is helaas nog geen trailer beschikbaar.

Vanaf april te zien op Netflix.

Girlboss-Netflix-Serie
Girlboss © Karen Ballard/Netflix

4. Big Little Lies

Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Shailene Woodley spelen de voornaamste hoofdrollen in deze spannend ogende mini-serie. Het verhaal van Big Little Lies volgt drie moeders wiens zogenaamde perfecte levens leiden tot een incident. Het is gebaseerd op het boek ‘Grote kleine leugens’ van Liane Moriarty. Deze HBO serie gaat in de VS volgende maand in première.

5. The Good Fight

Deze The Good Wife spin-off start één jaar na de gebeurtenissen van de laatste afleveringen en volgt Dianne Lockhart nadat ze uit haar eigen advocatenkantoor is gegooid. In Amerika is de serie vanaf februari te zien maar wanneer in Nederland, is helaas nog onbekend. Bekijk hier alvast een teaser.

6. Mindhunter

Na House of Cards is David Fincher (bekend als regisseur van de thrillers zoals Se7en, Fight Club en Gone Girl) weer een serie voor Netflix aan het ontwikkelen. Het project is gebaseerd op het boek ‘Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit’ en gaat over twee FBI agenten die seriemoordenaars interviewen om nieuwe, lopende moordzaken op te lossen. De serie wordt momenteel opgenomen.

7. This is Us

Deze dramaserie, met onder andere Milo Ventimiglia (Jess in Gilmore Girls), ging in september in de VS in première en de reacties zijn geweldig. We hebben helaas nog niet kunnen achterhalen wanneer de serie in Nederland te zien is maar we houden je zeker op de hoogte, want dit is er absoluut een om in de gaten te houden. Hier een sneak peek:

8. Soof de Serie

Deze mocht uiteraard niet in onze lijst ontbreken, want er wordt momenteel hard gewerkt aan Soof als serie! Met zowel bekende als nieuwe personages. Binnenkort vertellen we hier meer over en nemen we je mee achter de schermen. Hou onze website dus in de gaten voor nieuws en interviews. Mocht je in de tussentijd nog niet naar Soof 2 zijn geweest, de film draait nog volop in de bioscoop. Zie hier nog een keertje de trailer:

Meer nieuws en tips voor series? Volg Girls in Film op Facebook.

Foto boven uit This is Us: NBC/Ron Batzdorff/NBC – © 2016 NBCUniversal Media, LLC

 

Lees verder