Hallo Hollywood
Hallo Hollywood

Als slaappillen niet meer werken. Hallo Hollywood afl. 11

Loop jij niet permanent met een jetlag rond? is de vraag die ik heel vaak krijg, omdat ik zo vaak op en neer vlieg naar New York of Los Angeles. Twaalf uur vliegen om twee nachten in Hollywood te zijn, waar het negen uur vroeger is, vinden de meeste mensen Niet Te Doen. Maar voor mij is het de normaalste zaak van de wereld.

24/7 jetlag

Een paar jaar terug, toen ik soms wel drie keer per maand naar LA of New York ging, had ik inderdaad een 24/7 jetlag. Ik hoefde maar op een bank of in een bioscoopstoel te gaan zitten en ik lag binnen vijf minuten te slapen. Ook merkte ik dat ik soms woorden vergat. En verjaardagen van vrienden gingen compleet langs me heen, omdat ik echt niet meer wist welke dag van de maand het was. Sowieso lag mijn hele sociale leven op zijn gat, omdat ik altijd aan het werk of aan het reizen was. Dat lijkt leuk, maar ik snakte op een gegeven moment naar wijn met mijn beste vriendin terwijl ik in een chique hotel tegenover Brad Pitt zat. Really!

My own little Alice-moment #InterviewingMisterDepp #AliceThroughTheLookingGlass #PressJunket

A post shared by Jill Waas (@jillfemke) on

Slaappillen

Hoe ik op reis met een jetlag deal terwijl ik moet werken? Nou, eigenlijk helemaal niet!

Ook interessant

Wie is de grootste diva? Hallo Hollywood afl. 10

Wie denkt dat ik daar in LA eens even flink de celebrity-club-scene ga ontdekken, zit er flink naast. Negen van de tien keer lig ik namelijk om zeven uur ’s avonds knock-out op mijn hotelkamer en ben ik om twee of drie uur ’s nachts alweer klaarwakker. Zelfs slaappillen hebben geen zin. Mijn lichaam zegt: Het is ochtend in Nederland dus rise and shine! Voordeel is wel dat ik altijd ruim de tijd heb om mijn interviews voor te bereiden, zodat ik overdag de stad kan verkennen, dolfijnen spotten bij de Santa Monica-pier, shoppen of een pedicure kan pakken.

Volg Girls in Film op Facebook.

Mini-vakantie

Anderen denken vaak dat ik een slopend werkschema heb, omdat ik er maar zo kort ben. Maar eerlijk is eerlijk: meestal ben ik niet meer dan een uurtje of twee kwijt aan de interviews en de rest is me-time. Sommige collega’s gebruiken die om alvast hun interviews uit te werken. Dat vind ik zonde, ik probeer van elke trip een mini-vakantie te maken, waarvan ik ondanks de heftige jetlag tóch energie krijg. Elke keer neem ik me weer voor om aan dat heerlijke zwembad van het Four Seasons Hotel te gaan liggen. Maar meestal roept Melrose Avenue na vijf minuten op zo’n ligbedje alweer mijn naam. Op een gegeven moment begon het personeel van de Marc by Marc Jacobs-store me zelfs te herkennen… oeps!

Fun & Hysterical 🍦🍦🍦 #KateSpade #NY #NYC

A post shared by Jill Waas (@jillfemke) on

Snurken

Het zwaarst zijn eigenlijk de filmscreenings, die meestal op de avond dat je aankomt plaatsvinden. Je bent dan Nederlandse tijd vroeg opgestaan, hebt er een lange vlucht op zitten en wordt in een donker zaaltje gedropt, terwijl het thuis alweer bijna ochtend is… zie dan maar eens wakker te blijven. Ik moet eerlijk bekennen. De films die ik helemaal heb uitgezeten, zonder een por van een collega in mijn zij omdat ik lag te snurken, zijn op één hand te tellen. Don’t blame me, blame the jetlag…

Back home! Bye bye NY! #NYC #NY #whataview

A post shared by Jill Waas (@jillfemke) on

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen.

Foto boven artikel: Unsplash – Matthew Smith

Lees verder