Angeline Jolie
Angeline Jolie

Angelina Jolie; moeder, actrice, regisseur en bovenal vrouw

Sommige koppels lijken onaantastbaar, zoals Angelina Jolie en Brad Pitt. De eerste keer dat ik ze sprak voor hun gezamenlijke film Mr. & Mrs. Smith in 2005 waren ze nog niet eens out in the open met hun relatie, maar hun chemistry was zo overduidelijk dat ik er geen moment aan twijfelde dat ze ook buiten de film een koppel waren. De keren erna dat ik ze ontmoette bij interviews en op rode lopers, waren ze enorm op elkaar gefocust en straalden ze elke keer weer zoveel liefde uit. Voor mij was het dan ook een grote shock toen vorig jaar september bekend werd dat Brad en Angelina gaan scheiden. Geen interview over Brad dus, maar een gesprek met een powervrouw & -inmiddels- single mom van zes kinderen…

1. Je komt altijd zo sterk over; heb jij nooit last van twijfel of onzekerheid?

“Zeker wel, ik denk vaak: ik zou wel wat sterker willen zijn. Als ik kijk naar de kracht die mijn dochters uitstralen, kan ik daar nog een hoop van leren. Geloof me, ik heb dezelfde issues als iedere andere vrouw. Over mijn lijf, over de vraag wie ik ben, welke keuzes ik moet maken of dat ik het allemaal wel goed doe als moeder. Soms vraag ik mezelf af of ik niet eens naar een therapeut moet gaan, maar eigenlijk zijn mijn rollen de beste therapie, daar kan ik zoveel in kwijt.”

A little tired, a little wired #aesthetic #angelinajolie #gonein60seconds

A post shared by Aesthetic Thieves (@aestheticthieves) on

2. Je werkt minder dan vroeger, is dat een bewuste keuze?

“Ja absoluut, nu de kinderen groter zijn, wil ik zo veel mogelijk bij hen zijn. Het lijkt me vreselijk om als ze straks het huis uit zijn te moeten zeggen: Ik heb hun hele jeugd gemist omdat ik te druk was met werken. Ik maak daarom bewust tijd vrij om dingen met hen te ondernemen, samen op reis te gaan voor de Verenigde Naties of voor hen te koken. Ik ben niet bepaald een ster in de keuken, maar de kinderen eten mijn misbaksels braaf op.”

3. Hoe vind je genoeg tijd voor jezelf als moeder met zes kinderen?

“Eerlijk gezegd heb ik daar weinig behoefte aan, ik heb mijn kinderen het liefst zo veel mogelijk om me heen. Sommige vrouwen doen aan yoga of ze gaan mediteren om tot rust te komen, maar ik ga liever op de trampoline springen met de jongsten. En als het me even te druk wordt, trek ik me terug en ga ik in bad liggen. Maar ik ben zo rusteloos dat ik er meestal na tien minuten alweer uit spring. Eigenlijk vind ik alle drukte en hectiek in huis heerlijk.”

4. Hoe bescherm je je kinderen tegen de roem?

“Ik probeer ze zo veel als mogelijk het leven van een normaal gezin te geven. Buiten Los Angeles en New York valt het wel mee met de gekte, we hebben een aantal goede vluchtplekken waar we een normaal bestaan kunnen hebben, zoals ons huis in Cambodja. En soms betekent bekend zijn dat ik niet mee kan naar plekken waar je veel aandacht trekt, zoals pretparken. Zonder hun bekende vader of moeder vallen de kinderen veel minder op en die vrijheid gunnen we hen.”

5. Vind je het wel eens lastig om mensen te vertrouwen, omdat iedereen iets van je wil?

“Nee, daar heb ik helemaal geen moeite mee. Ik heb een hechte groep van mensen met wie ik al jaren werk om me heen verzameld, die vertrouw ik door en door. Ik maak weinig nieuwe contacten, ga ook niet veel uit, maar daar heb ik ook geen behoefte aan. Ik ben blij met het kleine groepje vrienden dat ik heb. Veel van hen leerde ik kennen tijdens het veldwerk voor de Verenigde Naties. Deze mensen zien mij niet als ‘Angelina Jolie de filmster’ en het kan hen dan ook niets schelen hoe beroemd ik ben.”

I N T E R N A T I O N A L • W O M E N S • D A Y The day where we can fully surrender our worship towards the powerful women in the world. The ones who give us the courage to be greater than our current selves. Each of us may gaze upon many individual leaders and for an abundant reasons you can identify with, but the indifference lies within the sole power these women hand to us. A token of being a walking, talking resemblance of the message they implement every day with their words and their actions. We may respect their life's policies, their humbleness, creativity, worldliness or respect for others. Whatever it may be…We aspire in order to become. To transform ourselves into an image of those purposes. Because…When we believe in the value of a woman and what she represents, we naturally become aware of the integrity that belongs within us. She simply sounds and demonstrates the things we self-actualise. We then hear it and see it, we use it and let it change us into the people we were destined to be. We can lead with it, creating our own representation and restore the importance of woman-hood. Passing down our values and what it means to be a woman. Honouring it's transcendence. It's birth. And it's legacy. Because we won't just spread the word in order to change the world – we may one day, have enough power to save it. #internationalwomensday #women #powerfulwomen #angelinajolie

A post shared by H O L L Y E D E (@contemporary_conditioning) on

Foto boven artikel: Angelina in By the Sea

Lees verder