Anna Drijver vraagt filmmakers het hemd van het lijf in podcast Camera Loopt!

Begin november lanceerde Anna Drijver haar eigen podcast Camera Loopt!. Elke twee weken gaat ze in gesprek met filmmakers en -schrijvers. Hoe gaan regisseurs en scenaristen te werk? Wat zijn de grooste uitdagingen op de set? En wat zijn de leukste achter-de-schermen-verhalen? Onder andere Jeroen Houben en Thijs Römer waren al te gast. Wij stelden Anna een aantal vragen over Camera Loopt!.

Hoe ben je erop gekomen om een podcast te maken?

“Ik ben zelf fan van podcasts en luister veel over scenario schrijven en film maken. En ik hoor van collega’s zoveel verhalen over hoe een film tot stand komt die je als kijker nooit hoort. Ik wilde een keer rustig aan mensen kunnen vragen waarom ze ergens voor gekozen hebben, voor een zin, een scene, een plotwending.”

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wie staat er nog hoog op je wensenlijstje?

“Een hele goeie stuntman, want die hebben we in Nederland.”

Kijk ook: Zo springt stuntvrouw Wendy Vrijenhoek uit een heli.

Wat hoop je dat je podcast teweeg brengt?

“Ik hoop dat mensen in de filmwereld het leuk vinden om te horen dat we allemaal wel eens obstakels tegenkomen. En voor mensen die niet in de film werken is het denk ik heel leuk om te horen hoe dingen gemaakt worden, en misschien hierdoor nog eens anders naar een aflevering of film kijken.”

Luister Camera Loopt!

Abonneer je op Camera Loopt in iTunes, Stitcher en Spotify om geen aflevering te missen. Zelf vragen stellen aan Anna kan ook, via haar Twitter account @anna_drijver.

Lees verder