Anna Reichert: comédienne, locatie manager en PA #SideJobs
Side Jobs

Anna Reichert: comédienne, locatie manager en PA #SideJobs

In de serie SIDE JOBS gaat Nadine op zoek naar de leukste, gekste en meest opmerkelijke side jobs van acteurs in New York; ‘the city that never sleeps’. Deze keer ANNA REICHERT (28). Die naast actrice ook personal assistent en locatie manager voor Events Space is.

Ze zijn allemaal acteur en dromen van een leven voor de camera of het toneel. Velen hebben ook een indrukwekkende lijst aan acteerklussen op hun naam staan. Maar rondkomen als acteur lijkt in een stad als New York voor de beste uit het vak zelfs onmogelijk. En daarom hebben ze allemaal een bijbaan.

Sinds wanneer heb je deze ‘bijbaan’ en waarom deze baan?

‘Vorig jaar oktober ben ik begonnen met werken als locatie manager en sinds maart werk ik als personal assistent. Het zijn allebei hele flexibele banen. Aan het begin van de maand laat ik weten welke dagen ik niet kan werken waardoor ik dan al mijn rooster heb. Gelukkig zijn veel van mijn collega’s ook artiesten dus is het makkelijk om iemand te vinden waar ik last minute een shift mee kan wisselen of als ik meer uren wil werken. Als PA kies ik mijn eigen werkdagen en vaak werk ik dan ook gewoon vanuit huis.’

Hoe combineer je acteren, audities en je werk?

‘De evenementen zijn vaak in de weekenden of ’s avonds dus dat kan ik makkelijk combineren met audities en acteren omdat deze vaak door de weeks, in de ochtend zijn. Als ik een show of optreden heb dan kan ik uren vrij krijgen. Dan doe ik meer PA werk waarvoor ik niet naar een kantoor hoef!’

Side Jobs

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Hoe ziet een ‘dag uit het leven…’ er voor jou uit?

‘Vandaag was ik rond 7 uur op om mijn hond uit te laten en stond ik om 9 uur klaar om naar een auditie te gaan. De auditie was binnen een mum van tijd voorbij, dat is vaak zo voor commerciële klussen dus ik was om 10 uur weer thuis. Ik heb toen van 12-4 thuis gewerkt voor mijn PA baan. Een paar keer per week heb ik improvisatieles en ik probeer dan ook zoveel mogelijk improv-shows te zien. Na werk ben ik naar de sportschool gegaan, andere dagen doe ik yoga. Na het eten zit ik nog een paar uur achter mijn computer op zoek naar audities of projecten waarvoor ik mezelf wil aanmelden of waar ik het met mijn agent over wil hebben. Daarbij probeer ik altijd 30 minuten per dag te schrijven, ik focus me dan op nieuwe typetjes, grappen en stand-up ideeën voor mijn eigen shows.’

Hoe lang acteer je al en hoe ben je het vak in gerold?

‘Ik ben op mijn 16de professioneel gaan acteren in theater. Ik rolde erin omdat ik danste waardoor ik al snel in musicals terecht kwam. Daarna ben ik theater gaan studeren en ik doe nu steeds meer film en tv.’

Beste reactie op ‘Ik ben acteur/actrice maar ik verdien mijn geld met…’?

‘Een tijdje terug liet ik een locatie aan een stel zien en grapte een beetje met ze. De echtgenoot zei toen: ‘Ha, that’s funny! You just think of that? Man, you could be a comedian’, toen vertelde ik hem dat ik dat ook was. Dat was heel leuk!’

Je meest interessante rollen?

‘Ik kreeg de kans om regionaal theater te doen. Hiermee speelde ik de hoofdrol in het stuk Tribes van Nina Raine’s net nadat het van Broadway kwam, dat was wel heel bijzonder. En een paar maanden geleden speelde ik de hoofdrol in een miniseries die in zich in 1980 afspeelde. Hiervoor had ik geweldig groot haar en vond ik het fantastisch om de kleren van die tijd te dragen.’

Hoe ziet je leven er idealiter uit en heb je daar een deadline voor?

‘Het liefst boek ik een vaste rol in een goede tv-show. Ik heb geen deadline hiervoor, ik heb doelen waar ik naartoe werk elke 6 tot 8 maanden… Ik denk dat het moeilijk is om deadlines te hanteren bij dit type werk. Of je gaat gewoon door met wat je aan het doen bent en werkt hard voor wat je wil bereiken. Of je geeft op. Dat zijn de opties, doorgaan of stoppen!’

Droombaan, droomrol, droomproject?

‘Oh ik zou het geweldig vinden om een vaste rol in Orange is the New Black te boeken. Of wat dan ook wat HBO doet, zolang het maar niet teveel naaktheid met zich meebrengt haha.’

Beste advies dat je ooit gekregen hebt mbt acteren?

‘”If it’s a simple line, say it simply. If it’s a complicated line, say it like it ‘complicatedly’.” (advies van een hele oude, Britse Shakespreare leraar).’

Vijf jaar geleden verhuisde de Nederlandse actrice Nadine van Asbeck van Amsterdam naar New York. Op Girls in Film vertelt ze hoe ze haar weg probeert te vinden als poldermodelletje in girl-next-door Amerika in de serie Nadine vs NY. In de serie Side Jobs spreekt ze actrices in New York over hun bijbanen. Deze keer de bijbaan van Anna Reichert. Alle blogs van Nadine lees je hier. Volg de avonturen van Nadine ook op Instagram.

Lees verder