Anneke Blok Wijn met Pip
Anneke Blok Wijn met Pip

Anneke Blok: altijd nieuwe dingen ontdekken #wijnmetpip #video

In onze talkshow Wijn met Pip drinkt Pip Pellens een wijntje met tien bekende vrouwen uit de filmwereld. Ze praat met hen over hun persoonlijke ervaring en het vak.  In de tweede aflevering van Wijn met Pip: actrice Anneke Blok.

Anneke was dit jaar al te zien in de film Soof 2 en de serie Nieuwe Buren 2. Ook speelde Anneke in de film Quality Time van regisseur Daan Bakker die werd uitgezonden tijdens het International Film Festival Rotterdam. Later dit jaar is ze te zien in de serie Soof: Een Nieuw Begin en het derde seizoen van Nieuwe Buren.

Alle afleveringen van Wijn met Pip vind je op ons YouTube kanaal.

Over Anneke

Anneke Blok Wijn met Pip
Foto: Claudia Kamergorodski

Anneke Blok werd op 24 december 1959 geboren in Geldrop. Na de middelbare school studeerde ze aan de Academie voor Expressie in Kampen en aan de Toneelschool in Arnhem. Na haar studie sloot ze zich aan bij de toneelgroep De Trust (later de Theater Compagnie) die in 1989 werd opgericht. In datzelfde jaar speelde ze ook in twee korte films, waaronder Uw Mening Graag. Hiervoor kreeg ze een Gouden Kalf. Anneke is moeder van twee zonen, Salvador en Sammie.

Abonneer je op ons YouTube kanaal voor meer video’s over vrouwen en films zoals bijv. In her Shoes.

Haar carrière

Bij De Trust -later de Theater Compagnie- speelde Anneke 20 jaar. In 1994 won ze de Theo d’Or, de toneelprijs voor de beste vrouwelijke actrice, voor haar rol als Marietje in Presidentes. Nadat de Theater Compagnie stopte, bleef Anneke als freelance actrice spelen in het theater. Zo speelde ze eind vorig jaar met theatergroep Suburbia in de reisvoorstelling Winterbloemen.

Anneke speelde o.a. in de films Alles is Liefde (2007), Oorlogswinter (2008),Tiramisu (2008), Alles Stroomt, en De Helleveeg (2016). In 2013 en 2016 speelde ze de rol van Hansje, moeder van Soof, in de films Soof en Soof 2. Maar ze was ook te zien in de televisieseries De Co-Assistent (2007), Lijn 32 (2012) en vorig jaar nog in de serie Petticoat. Vanaf 2014 is te zien als Lily Hoogstraten in de Videolandserie Nieuwe Buren. Het scala aan personages die Anneke gespeeld heeft is enorm divers. In haar gesprek met Pip zegt ze op dit moment uit te kijken naar een rol met diepgang in een drama serie of film.

Misschien ook interessant: Op de set van Nieuwe Buren 3: In de gevangenis.

Naast de speciale juryprijs heeft Anneke nog twee Gouden Kalveren gewonnen. In 2008 won ze het Gouden Kalf voor beste actrice voor haar rol in Tiramisu. En in 2016 won zij het Gouden Kalf voor beste vrouwelijk bijrol voor haar rol in de film De Helleveeg.

Soof: Een Nieuw Begin

In de eerste twee films van Soof was Anneke al te zien als Hansje, de moeder van Soof. Later dit jaar is ze ook te zien als Hansje in de serie van Videoland en RTL Soof: Een Nieuw Begin.

Meer over de serie ‘Soof een Nieuw Begin’ lees je hier

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Lees verder