Battle of the Sexes trailertip
Battle of the Sexes trailertip

Strijd tussen man en vrouw in Battle of the Sexes . #trailertip

Na het succes van La La Land is Emma Stone terug in een rol die haar op het lijf geschreven staat als feministe. Battle of the Sexes is een film over de legendarische match tussen tennisspelers Billie Jean King (Emma Stone) en Bobby Riggs (Steve Carrell). De regie is in handen van het duo Jonathan Dayton en Valerie Faris die ook de succesfilm Little Miss Sunshine regisseerden.

Waar gaat de film over?

In 1973 stond Wimbledon-winnaar Riggs op het punt met pensioen te gaan. Hij had nogal een mening over vrouwentennis en vrouwelijke atleten. Riggs vond dat zij niet op een sportveld thuishoorde en kwam met een uitdaging. Nadat de nummer 1 op de ranglijst bij de vrouwen, Margaret Court, van hem verloor, besloot King, destijds 29 jaar en de nummer 2 van de wereld, zijn “Battle of the Sexes” uitdaging te accepteren. Op dat moment in de geschiedenis kon de strijd voor gelijke rechten wel een overwinning gebruiken. De wedstrijd was een groots spektakel, bekeken door zo’n 50 miljoen mensen.

Bekijk hieronder de trailer:

De strijd voor gelijkheid

King won de wedstrijd en dat was een belangrijk moment voor het vrouwentennis. In dat jaar besloot de US Open – een van de vier belangrijkste tennistoernooien – om het prijzengeld voor mannen en vrouwen gelijk te trekken. Sinds 2007 geldt dit voor alle vier de zogenaamde ‘Grand Slam’ toernooien. Maar ook tegenwoordig is er nog genoeg ongelijkheid in de tenniswereld en daarbuiten te vinden en blijven topatleten zoals Serena Williams strijden, zowel op als naast het veld.

 

Een interessant thema, dat nog steeds actueel is dus. Hier staat ‘ie alvast op het kijklijstje.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Battle of the Sexes is vanaf 23 november te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Afbeelding boven artikel: Steve Carell en Emma Stone in Battle of the Sexes (2017). Photo by Melinda Sue Gordon – © 2016 – Fox Searchlight

Lees verder