Bekijk de korte film NIGHT van Joosje Duk. #video

Afgelopen november won de korte film NIGHT van Joosje Duk de Huffington Post Arts Impact Award tijden het Nitehawk Shorts Festival in New York. Een prijs voor korte films van de Amerikaanse nieuwswebsite Huffington Post.

Wanneer Sue’s buitenlandse nichtje Genelva haar komt opzoeken in New York, hoopt Sue dat ze de twee verschillende kanten van haar leven kan verbinden tijdens een avond stappen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De hele film ging vandaag online in première en bekijk je hier:

Over NIGHT

Deze tweede korte film van Joosje (na Heavy Feathers) gaat over micro-aggressies. Subtiele vormen van racisme die makkelijk over het hoofd gezien worden, maar daarmee niet minder belangrijk zijn om te bespreken. Joosje wilde in de film inzoomen op de kleine, alledaagse interacties die ze zelf in haar omgeving ziet gebeuren.

lees verder onder de foto

Joosje aan het werk met twee van de actrices uit NIGHT

Joosje woont zelf het grootste gedeelte van het jaar in New York. In de scriptfase van de film heeft ze met vrouwen van verschillende achtergronden gesproken die haar hielpen het script te vormen. Ze hoopt dat NIGHT inspireert om op een eerlijke en positieve manier te praten over racisme en vooroordelen in de samenleving.

artikel gaat verder onder de poster

Credits:

Cast: Rachel Hilson, Genelva Krind, Katherine Romans, Kelly McCready en Doron Mitchell. Cinematografie: Maria Rusche.
Productie: Nicole Quintero Ochoa en Lily van Leeuwen.
Muziek: Overcoats.

Glad IJs

Joosje verhuisde op haar 17e naar New York om Acting, Filmmaking & Journalism te studeren aan de New York University (NYU). NIGHT is haar afstudeerfilm. Het volgende project staat alweer op stapel. Nadat ze succesvol crowdfunding ophaalde, begint ze in het voorjaar met de productie van Glad IJs. Wederom een project met een maatschappelijke betrokkenheid.

Meer over Joosje en deze Glad IJs lees je in dit interview dat Nadine met Joosje had.

Volg Girls in Film ook op Facebook of abonneer je op ons Youtube kanaal.

Lees verder