Bekijk de korte film NIGHT van Joosje Duk. #shortbreak

In november 2017 won de korte film NIGHT van Joosje Duk de Huffington Post Arts Impact Award tijden het Nitehawk Shorts Festival in New York. Een prijs voor korte films van de Amerikaanse nieuwswebsite Huffington Post.

Wanneer Sue’s buitenlandse nichtje Genelva haar komt opzoeken in New York, hoopt Sue dat ze de twee verschillende kanten van haar leven kan verbinden tijdens een avond stappen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

BEKIJK NIGHT HIER:

Over NIGHT

Deze tweede korte film van Joosje (na Heavy Feathers) gaat over micro-aggressies. Subtiele vormen van racisme die makkelijk over het hoofd gezien worden, maar daarmee niet minder belangrijk zijn om te bespreken. Joosje wilde in de film inzoomen op de kleine, alledaagse interacties die ze zelf in haar omgeving ziet gebeuren.

lees verder onder de foto

Joosje aan het werk met twee van de actrices uit NIGHT

Joosje woont zelf het grootste gedeelte van het jaar in New York. In de scriptfase van de film heeft ze met vrouwen van verschillende achtergronden gesproken die haar hielpen het script te vormen. Ze hoopt dat NIGHT inspireert om op een eerlijke en positieve manier te praten over racisme en vooroordelen in de samenleving.

artikel gaat verder onder de poster

Credits:

Cast: Rachel Hilson, Genelva Krind, Katherine Romans, Kelly McCready en Doron Mitchell. Cinematografie: Maria Rusche.
Productie: Nicole Quintero Ochoa en Lily van Leeuwen.
Muziek: Overcoats.

Joosje Duk

Joosje Duk stond op haar vijftiende op set als actrice in een kinderserie en werd verliefd op het vak. Ze verhuisde na haar middelbare school naar New York om daar te acteren en journalistiek aan de New York University (NYU) te studeren. Haar liefde voor beide vakken (acteren en schrijven) kwam al snel perfect samen in de richting filmmaken. Joosje schrijft en regisseert het merendeel van haar films zelf. Op dit moment werkt ze aan haar eerste speelfilm Sunflowers, ‘een metaforisch verhaal over depressie waarin een tienermeisje haar zicht op kleur verliest in een kleurrijke wereld’.

Meer over Joosje lees je in dit interview dat Nadine met Joosje had.

Volg Girls in Film ook op Facebook of abonneer je op ons Youtube kanaal.

Lees verder