Bekijk de short Hot and Tasty van Laura Jayne Hodkin #shortbreak

In de animatiefilm Hot and Tasty, onze achtste shortbreak, brengt Laura Jayne Hodkin een aantal van haar lievelingsthema’s samen; vrouwelijke hoofdfiguren, funky kleuren en misdaad. Laura Jayne schets in Hot and Tasty het verhaal van twee Britse meiden die dronken een chickenshop binnenstappen en zich door hun getetter niet realiseren dat ze in een crime scene terecht zijn gekomen. Wij kunnen niet wachten op een prequel!

HOT AND TASTY BEKIJK JE HIERONDER:

Over Laura Jayne Hodkin

De wereld van film is universeel, kleurrijk en kan verschillende media samenvoegen. Animatie is een vak apart, bewegende illustraties met een verhaal. Walt Disney was een van de eerste filmmakers die z’n bekende muizen in tekenfilms bij een breder publiek onder de aandacht bracht. Zwart/wit schetsen vormden toen animatiefilms. Nu zit deze wereld vol kleurrijke anime, indrukwekkende stop motions en 3D of zelfs 4D animatiefilms. De Britse Laura Jayne Hodkin is van huis uit illustratrice die haar weg in de filmwereld lijkt te vinden. Ze behaalde haar bachelor in Edinburgh en voltooide dit jaar haar Masters aan de Royal College of Art in London. Met haar afstudeerfilm, Hot and Tasty, wilde ze de beeldtaal van haar eerdere prijswinnende short Haley and Joanna voortzetten.

Het Instagram account van Laura Jayne staat vol met heerlijke illustraties:

Over Hot and Tasty

Zoals wij Hollanders na een avondje stappen richting de FEBO of snackbar gaan, stappen Britten tipsy een chickenshop in waar je, je raadt het al, gefrituurde kip en friet kan kopen. Laura Jayne schets in ‘Hot and Tasty’ het verhaal van twee Britse meiden die dronken een chickenshop binnenstappen en zich door hun getetter niet realiseren dat ze in een crimescene terecht zijn gekomen. De gesprekken gaan van ‘ik wil kip, oh nee ik wil friet, nee toch kip, of ik wil friet met kaas, nee toch maar kip, ok dan kip met kaas,’ tot ‘m’n knieën zijn lelijk’ en ‘je bent m’n beste vriendin niet meer’. Hot and Tasty is de vierde film van Laura Jayne die het stempel ‘Staffpick’ van Vimeo kreeg en gaat dit jaar een festivalronde doen.

Meer short breaks bekijk je hier.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film, maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder