purl pixar
purl pixar

Bekijk Purl van Pixar: als een vrouw gaat werken in een extreme macho-cultuur

Vorige maand lanceerde Pixar Purl, één van eerste Pixar SparkShorts. Het programma waarbij Pixar budget ter beschikking stelt aan filmmakers om een film gebaseerd op hun ervaringen te maken. In Purl zie je hoe het kan zijn om als enige vrouw te werken in een door testosteron gedomineerde cultuur. Wij zijn fan.

Over Purl

Purl is een hele fijne 8-minuten durende short over het belang van diversiteit op de werkvloer. Het laat zien hoe je als vrouw je vrouwelijke eigenschappen soms overboord zet of afzwakt, om als ‘one of the guys’ je thuis te voelen op je werk. Iets wat vooral voorkomt in een werkomgeving die wordt gedomineerd door testosteron. Heel herkenbaar voor mij en ik denk voor veel vrouwen.

Het verhaal gaat over Purl -uitgebeeld als een roze bol wol- die begint aan haar nieuwe baan bij financieel dienstverlener B.R.O. Ze wordt meteen genegereerd bij vergaderingen, buitengesloten en bespot. Ze past zichzelf aan om onderdeel van de groep te kunnen zijn. Ze leert als snel dat veranderen om in een cultuur te kunnen passen zowel positieve als negatieve gevolgen kan hebben.

Waarom Purl?

Kijk ook het interview met de makers van de PixarSpark regisseur Kristen Lester and producent Gillian Libbert-Duncan.

OOK INTERESSANT: Pixar lanceert gratis online cursus Storytelling.

Lees verder