<i>Beppie Melissen</i>: ‘Ik lig vaak in het bakje met de K van kreng’ #interview
Beppie Melissen

Beppie Melissen: ‘Ik lig vaak in het bakje met de K van kreng’ #interview

Ze speelt de hoofdrol in het prachtige liefdesdrama Oude Liefde. Een lot uit de loterij voor de 66-jarige actrice Beppie Melissen. ‘Op mijn oude dag nog zo’n fantastische rol aangeboden krijgen, is heel bijzonder.’

Ze heeft een cv waar je ‘u’ tegen zegt, maar de meeste mensen kennen haar op de eerste plaats als de moeder van Martin Moreiro én zijn bemoeizuchtige tante Cor in Gooische Vrouwen. Zeker weten dat haar nieuwste rol, in het liefdesdrama Oude Liefde van regisseur Nicole van Kilsdonk, daar verandering in brengt. Beppie Melissen speelt daarin een gescheiden zestiger die door het overlijden van haar zoon weer in contact komt met haar ex-man. Aanvankelijk zoeken ze troost bij elkaar, maar hun oude liefde laait op en ze raken steeds meer verstrikt in een geheime affaire. Een prachtige en veelzijdige rol waarin Beppie een totaal andere kant van zichzelf kan laten zien.

Deze rol moet een droom voor je zijn!

“Absoluut, ik was stomverbaasd toen ik werd benaderd, want ik ben nooit op deze manier met film bezig geweest, het was altijd theater bij mij. Scenarioschrijver Peer Wittenbols belde en zei: ‘Ik heb een script met jou in mijn hoofd.’ Ik wist gewoon niet wat ik hoorde, het was -overdreven gesteld- alsof je de loterij wint. Toen ik het script las, dacht ik meteen: Dit wil ik heel graag doen. De rol is heel gelaagd en staat veel dichter bij mezelf dan de filmrollen waar ik normaal voor word gevraagd, dat zijn toch méér typetjes. Op mijn ouwe dag nog zo’n rol fantastische aangeboden krijgen, is heel bijzonder.”

LEES OOK ons interview met Oude Liefde’s regisseur Nicole van Kilsdonk

Je hebt zeer intieme liefdes-scènes, vond je dat niet lastig?

“Nee, het was niet lastig, omdat ze me lieten meedenken over mijn tegenspeler. Ik kon me helemaal vinden in de keuze voor Eugene Bervoets, hij is zo’n fijne acteur, ik heb heel veel steun aan hem gehad. Ik kende Eugene helemaal niet en dat maakte het heel prettig, omdat je vanaf het begin zuiver start. De meeste acteurs in Nederland ken ik wel en daar heb ik een bepaalde relatie mee. Dan lijkt het me lastiger als je ineens zulke intieme scènes moet spelen.”

Beppie Melissen

Je bent je eigen man ook op latere leeftijd tegengekomen. Herkende je je daardoor in dit verhaal?

“Nee, want dit gaat echt over opnieuw verliefd worden op een ex die je al geruime tijd niet hebt gezien. Ik heb wel nagedacht: Had dit mij ook kunnen overkomen met een ex? Maar dat denk ik eerlijk gezegd niet. Al begrijp ik goed dat je nog een bepaald gevoel voor iemand kunt hebben. En in zo’n periode dat al je zenuwen bloot liggen, kan ik me voorstellen dat je geraakt kan worden door de intimiteit die je dan toch deelt met elkaar.”

Veel vrouwen klagen dat de rollen opdrogen naarmate ze ouder worden, maar jij hebt niets te klagen, toch?

“Nee, helemaal niet. Ik ben gestopt met mijn eigen toneelgezelschap Carver en dacht: Het zal nu wel een beetje rustiger worden. Maar integendeel, eerst kreeg ik deze rol aangeboden en inmiddels heb ik alweer een volgend project: de kinderfilm Kapsalon Romy. Het is een prachtig verhaal over een oma en een kleindochter die eerst niet zo’n goede relatie hebben, maar naar elkaar toe groeien. De oma gaat gaandeweg de film dementeren en het meisje moet daarmee omgaan. Het is een heel ontroerend scenario en wederom een kans om een andere kant van mezelf te laten zien.”

Beppie Melissen

Je speelt ook in Nieuwe Buren 3, wat is dat voor rol?

“Ik speel een soort vriendin van Anneke Blok, ik kan er nog niet te veel details over geven. Al mijn scènes zijn met Anneke en dat vind ik echt fantastisch, want ik ben een enorme fan van haar. Het is een bescheiden rol, maar we hopen heel erg dat hun vriendschap wordt voortgezet, mocht er nog een seizoen komen. Mijn personage is wel pittig, daar word ik meestal op gekozen. Ik lig vaak in het bakje met de K van kreng.”

Heb je nog dromen op acteergebied?

“Ik zou het te gek vinden om eens in een heel goede serie te zitten, en dan het liefst een detective-serie. Een oudere vrouw die detective is, zoals in Miss Marple of Vera, een heel goede Engelse serie. Het lijkt me heel leuk als je echt kunt groeien in een rol en je steeds meer over de hoofdpersoon te weten komt.”

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Pensioen zit er dus voorlopig nog niet in?

“Zeker niet, ik houd veel te veel van mijn werk. Ik hoef niet iedere maand meer bomvol te zitten – ik voel me nooit zo oud, maar merk wel dat ik iets sneller moe word. Ik doe heel erg mijn best om fysiek een beetje in orde te blijven en train veel; je roest toch eerder vast. Maar aan stoppen denk ik absoluut nog niet. Graag speel ik nog veel meer van dit soort mooie rollen!”

Oude Liefde draait vanaf 2 november in de bioscoop. Check hier de trailer:

 

Lees verder