Bezoek deze 5 locaties uit Fantastic Beasts in Parijs! #placestobe

Van de oevers van de Seine tot het puntje van de Eifeltoren, de skyline van Parijs ken je zeker! In Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald zou je kunnen zeggen dat Parijs óók een hoofdrol speelt. Mocht je binnenkort een bezoekje brengen aan ‘The City of Light’ let even extra goed op deze locaties die je kunt herkennen uit de film.

Artikel met dank aan Warner Bros. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald kun je nu on demand zien bij oa Pathé Thuis en Ziggo on Demand en is verkrijgbaar op DVD/Blu-ray.

1) De buurt van Nicolas Flamel

Zowel in de tovernaarswereld van Fantastic Beasts als in de 14e-eeuw is de legendarische Nicolas Flamel een alchemist, maker van de Steen der Wijzen (Philosopher’s Stone)…. en misschien wel onsterfelijk. Of het nu gaat om de echte historische figuur waarvan het gerucht gaat dat hij onsterfelijk was, of de ongeveer 600 jaar oude tovenaar en goede vriend van Perkamentus (Albus Dumbledore) in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Parijs is de stad die door Flamel ‘thuis’ wordt genoemd. Dumbledore geeft Newt Scamander zelfs het adres van Flamel als safe house. De buurt waarin Newt de legendarische alchemist vindt in de film is geïnspireerd op de Rue de Montmorency.

2) Place Cachée (rue Girardon)

Net zoals de stenen muur achter de Lekkende Kraan (Leaky Cauldron) in Londen, is de toegang tot de Parijse tovenaarswereld duidelijk in het zicht verborgen. A prachtige bronzen beeld lijkt gewoon een beeld te zijn van een Non-Magique (de Franse term voor Dreuzel of Muggle). Het beeld komt echter tot leven als er een tovenaar of heks in de buurt komt. Dan tilt ze haar gewaad omhoog waardoor de geheime ingang naar de Place Cachée, oftewel de Parijse Wegisweg. Hier vind je alles van Zwerkbal artikelen, tot een winkel voor toverstokken, tot -tijdelijk- de tenten van Circus Arcanus. Place Cachée is geïnspireerd op rue Girardon. En die is wel voor iedereen toegankelijk.

In deze video hoor en zie je alles over Place Cachée en de totstandkoming ervan oa met J.K. Rowling ‘herself’:

3) Zouwu Bridge (Pont Alexandre III)

Als Koenraad (Credence) en Nagini op een gewaagde manier verdwijnen, ontsnapt uit Circus Arcanus een gigantisch, ontzettend sterk beest genaamd de Zouwu. Het beest is zó snel dat het meer dan 1.000 kilometer in een dag kans afleggen. De Zouwu richt een enorme ravage aan in Parijs totdat het Newt Scamander tegenkomt. Die weet precies hoe hij de monsterlijk grote kat veilig kan opbergen in zijn magische koffer – een onweerstaanbaar kattenspeeltje. Kijk dus altijd goed uit voor onverwacht wild wanneer je over de brug bij Pont Alexander III loopt. Deze brug is overigens de inspiratie voor meerdere belangrijke locaties in de film.

OOK INTERESSANT: 25x dit wist je niet over Harry Potter en Fantastic Beasts.

4) Ingang naar het ‘Ministere des Affaires Magiques’ (Place Furstenberg)

De eerste Fantastic Beasts film nam je mee naar New York en de statige hallen van MACUSA (Magical Congress of the United States of America). In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwaldmaak je kennis met het elegante Ministère de Affaires Magiques de la France. De ingang van de Franse tovenaarsoverheid doet denken aan de geheime toegangspoorten tot het British Ministry of Magic.  De beroemde telefooncel, de wijze van transport is hier een Wallace Fontein. Dit zijn drinkfonteinen ontwerpen door Charles-Auguste Lebourg. De fonteinen waarop die bij de toegang in de film is gebaseerd, vind je op Place Furstenberg.

5) Het kerkhof (Cimetiere du Père Lachaise)

Één van de meest afgebeelde en iconische begraafplaatsen in de wereld, de Cimetiere du Père Lachaise is de laatste rustplaats van enkele van de meest invloedrijke artiesten, denkers, policitici en culturele hotshots uit de Franse en de wereldgeschiedenis. In de film zien we dat op het kerkhof ook de grafkelders van een aantal notabele tovenaarsfamilies staan. Het kan lastig zijn om deze te vinden als je op het kerkhof bent, maar deze plek heeft eigenlijk al genoeg magie van zichzelf…

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald kun je nu on demand zien bij oa Pathé Thuis en Ziggo on Demand en is verkrijgbaar op DVD/Blu-ray.

Lees verder