<i>Big Little Lies</i> is terug en wij keken seizoen 2 als eerst!
Big Little Lies

Big Little Lies is terug en wij keken seizoen 2 als eerst!

In het najaar van 2017 schreef ik op een brakke zaterdag over een nieuwe serie die zo tof was dat ik vond dat het ieders nieuwe bingeverslaving moest worden. BIG LITTLE LIES. Over moord, misbruik, vriendschap, verpakt in een filmisch geschoten scènes onder leiding van een ongelooflijk goede cast.

Direct verkocht was ik. En ik was niet de enige, want de HBO-serie werd een regelrechte hit en sleepte in 2018 award na award binnen (oa 4 Golden Globes en 8 Emmy’s!).

Hello Meryl Streep

En nu eindelijk, na enige onduidelijkheid of het überhaupt zou gebeuren, is daar seizoen 2. Met opnieuw de fantastische rits actrices Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley, Zoe Kravitz, én – hou je vast – nu ook Meryl Streep! Laatstgenoemde was zo enthousiast dat ze al tekende voordat er een script lag.

Kan de op een voetstuk gezette miniserie haar eerder behaalde succes evenaren in dit tweede seizoen? Ik mocht alvast de eerste drie afleveringen kijken en vertel je hieronder mijn antwoord.

Ogenschijnlijk perfect

Big Little Lies speelt zich af in Monterey, Californië. Een idyllische plek met gigantische huizen aan zee, waar alle gezinnen ogenschijnlijk een perfect en zorgeloos leven leiden. Ouders zijn CEO van grote corporate bedrijven en hun bevoorrechte kinderen blinken uit in alles wat ze doen. De serie volgt in seizoen 1 vijf hoofdpersonages en hun jonge kinderen die bij elkaar in de klas zitten. Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman), Jane (Shailene Woodley), Renata (Laura Dern) en Bonnie (Zoë Kravitz). En een moord.

To be continued…

Als je Big Little Lies nog wilt zien en het plot van het eerste seizoen niet kent: stop dan nu met lezen. Want hoe eindigde het lot van onze vijf heroïnes in seizoen 1 ook alweer?

! SPOILER ALERT !

In de slotaflevering zagen we eindelijk wat er op die verdoemde benefietavond is gebeurd. Perry dood op de trap, na een laatste fatale duw van Bonnie toen Jane besefte dat hij de man was die haar jaren geleden verkrachtte. De vrouwen worden uitgehoord door de politie (‘het was een ongeluk, hij struikelde en viel van de trap’) en zien we voor het laatst op het strand, hun blik op de horizon.

Liane Moriarty en Jean-Marc Vallée

Het eerste seizoen van Big Little Lies is gebaseerd op het gelijknamige boek van Liane Moriarty en geregisseerd door Jean-Marc Vallée. Voor het tweede seizoen was er geen roman, maar schreef Liane Mariarty wel mee aan het scenario. Jean-Marc Vallée heeft op zijn beurt gemaakt voor regisseuse Andrea Arnold, maar is nog wel aangesloten als uitvoerend producent.

Seizoen 2

Het langverwachte tweede seizoen begint weer zoals we gewend zijn: filmische beelden vervoerd op dromerige muziek. Én met de intrede van nieuwkomer Meryl Streep. Die inmiddels al een tijdje bij Celeste en de jongens woont en continu zichzelf en anderen de vraag stelt: wat is er die avond nou precies gebeurd? De gebeurtenissen uit seizoen 1 spelen duidelijk nog een grote rol in ieders gedachten terwijl het nieuwe schooljaar aanbreekt en onze hoofdpersonages worden herenigd op het schoolplein.

Monterey-Five

Madeline, Celeste, Jane, Renata, Bonnie. De ‘Monterey-Five’ worden ze in de wandelgangen genoemd. De vijf die aanwezig waren bij het fatale ongeluk van Perry Wright. Maar was het een ongeluk? Vooral Perry’s moeder Mary Louise (perfect genuanceerd gespeeld zoals alleen Meryl Streep dat kan) barst van het wantrouwen. Met name richting Madeline: “I find short people untrustworthy.”

Ook in seizoen 2 zit Big Little Lies weer vol goeie gelaagde personages en fijne scènes. Zoals wanneer Ed (Madeline’s man) de vrouw van Madeline’s minnaar per toeval tegenkomt in de supermarkt: “Hi!” – “Tori.. sorry I didn’t recognize you at first.” – “Yeah. I had my breasts done.” – “Oh.” – “Yeah, it’s fabulous, I always felt a bit self conscious, you know.” – “About your breasts?” – “My nose.”

Je bingeverslaving is back

Het tweede seizoen van Big Little Lies borduurt voort waar het in seizoen 1 is gestopt. Soms wat traag maar geen moment saai. De onderhuidse spanningen, filmische beelden, speelse montage, kneitergoeie soundtrack (check ‘m op Spotify) zorgt er weer voor dat je geen genoeg kan krijgen van de paradijselijke Monterey-intriges. Yep, de bingeverslaving is weer begonnen. Vanaf 10 juni te zien op HBO via Ziggo.

Lees verder