miniseries
miniseries

Bingewatch tips: miniseries

Het is heerlijk om verslaafd te zijn aan een serie. Nachten achter elkaar een slaaptekort opbouwen door het welbekende ‘nog ééntje dan’. Drie seizoenen beschikbaar van 21 afleveringen betekent enerzijds dat je nog een fijn vooruitzicht hebt. Maar kan ook wel lang zijn om jezelf in een serie te verliezen. Vandaar ter afwisseling een aantal goed beoordeelde recente miniseries van het afgelopen jaar die je in een weekendje kunt bingewatchen.

The Night Manager (2016)

Gebaseerd op het gelijknamige boek van thrillerauteur John le Carré. Jonathan Pine, een Britse ex-militair, wordt door Angela Burr, medewerkster van de veiligheidsdienst, geronseld om te infiltreren in de kringen rond de zakenman Richard Onslow Roper. Doel van de operatie is een einde te maken aan de duistere banden die Roper heeft gesmeed tussen de veiligheidsdiensten en de illegale wapenhandel. Zowel hoofdrolspeler Tom Hiddleston als acteurs Hugh Laurie en Olivia Colman wonnen een Golden Globe voor hun rol in deze serie.

Te zien via o.a. Amazon Prime Video, via AMC of vanaf  24 februari 2017 om 20.30 uur bij NPO 1.

De Jacht (2016)

Een spannende Nederlandse mini-serie. De Jacht begint als in het bos het lijk wordt gevonden van een jonge vrouw. De zaak wordt toegewezen aan de doortastende, jonge rechercheur Lea Smid. De vreemde houding waarin de jonge vrouw ligt, maakt dat zij ex-forensisch psycholoog Thomas de Wolf inschakelt. Samen blijken ze een sterk duo, waarvan de methoden en de aanpak nogal eens afwijken van het normale politieonderzoek. Deze serie met Loes Haverkort en Fedja van Huêt in de hoofdrollen, heeft in totaal zes afleveringen en was al te zien op SBS6.

Te zien via o.a. NLziet en (gratis via) KIJK.

The Night Of (2016)

Naz claimt dat hij onterecht wordt beschuldigd van moord en belandt in een juridische nachtmerrie. Hij houdt voet bij stuk dat hij onschuldig is, maar zijn uiterlijk en zijn status als zoon van immigranten maken het vrijwel onmogelijk om dit te bewijzen. Deze HBO serie bestaat uit acht afleveringen en heeft IMDB score van maar liefst een 8.7.

Te zien via o.a. Ziggo Movies & Series XL.

War & Peace (2016)

Eentje voor de liefhebbers van kostuumdrama. War & Peace is een nieuwe bewerking van het meesterwerk van Tolstoj over vijf aristocratische families tijdens het hoogtepunt van het conflict tussen Rusland en Napoleon. De miniserie bestaat uit zes afleveringen met o.a. Paul Dano (Prisoners) in de hoofdrol. Schrijver Andrew Davies heeft al een paar geweldige literaire adaptaties op zijn naam. Zo staan op zijn lange lijst met credits (de man is maar liefst 80 jaar oud en werkt nog steeds) bijvoorbeeld ook de BBC series Pride & Prejudice (1995)  en House of Cards (1990).

Te bestellen via o.a. Bol.com.

Crisis in Six Scenes (2016)

Deze korte komedieserie van Woody Allen speelt zich af in de jaren zestig. Een familie uit de middenklasse krijgt bezoek van een gast die het huishouden op z’n kop zet. Deze nieuwe serie van Amazon moet Miley Cyrus als volwassen actrice op de kaart zetten. De recensies vallen helaas wat tegen, maar een komedieserie van Woody Allen ga ik toch maar weer een kans geven.

Vanaf maart te zien via Amazon Prime Video.

Foto boven: Tom Hiddleston in The Night Manager

Lees verder