Bingewatch tips: <i>originele komedieseries</i>
Bingewatch tips originele komedieseries

Bingewatch tips: originele komedieseries

Klaar met series als Modern Family, Girls en Big Bang Theory en op zoek naar iets nieuws in het genre humor. De volgende vijf eigenzinnige series zijn niet je alledaagse sitcoms, maar brengen je gegarandeerd aan het lachen.

Unbreakable Kimmy Schmidt (2015)

In Unbreakable Kimmy Schmidt draait het om de wereldvreemde Kimmy Schmidt. Ze heeft jarenlang met een sekte in een grot gewoond. Vier meiden dachten door het vertrouwen in een priester dat de wereld was vergaan door een nucleaire aanval. Terwijl ze Kerst vieren, midden in de zomer, worden ze bevrijd door het leger. Hun bizarre verhaal zorgt ervoor dat ze naar New York afreizen om te verschijnen in talkshows. Daar wordt voor de eerste keer de vraag gesteld: wat ga je doen met je leven? Het zet Kimmy aan het denken en ze besluit in New York te blijven.

Te zien via o.a Netflix. Hier zijn de eerste twee seizoenen van deze serie al beschikbaar. Vanaf 19 Mei 2017 kan je ook het derde seizoen zien op Netflix.

The Muppets (2015)

In de serie heeft Miss Piggy haar eigen praatprogramma op de late avond, dat de titel Up Late with Miss Piggy draagt. Haar relatie met Kermit de Kikker is voorbij, maar hij is wel de producent van haar programma. Ook verschillende andere Muppets hebben hun eigen taak voor of achter de schermen. Deze serie is een mockumentary: de Muppet-personages worden zogenaamd gevolgd door een documentaire ploeg die vastlegt wat er zich allemaal afspeelt op de werkvloer van Up Late.

Te zien via o.a Videoland.

My Crazy Ex-Girlfriend (2015)

Rebecca is door haar moeder gedrild om een succesvolle advocate te worden. Na opleidingen aan Yale en Harvard is ze eindelijk waar ze wil zijn. Ze krijgt namelijk een vennootschap aangeboden bij het advocatenkantoor waar ze werkt. Juist op dat moment krijgt Rebecca visioenen. Want wanneer was ze het meest gelukkig geweest? Het doet haar terugdenken aan een zomerkamp waar ze Josh Chan leerde kennen.

Ze vlucht het kantoor uit en vraagt God om een teken. Die komt er, want opeens loopt Josh langs. Hij is verhuisd naar New York, maar het is uitgelopen op een teleurstelling. Hij gaat terug naar West Covina, Californië. Rebecca staat voor een dilemma en ze neemt een waanzinnig besluit. Ze verhuist ook naar West Covina, gaat bij een klein advocatenkantoor werken en wil het hart van Josh opnieuw veroveren.

Sharita heeft deze serie al gezien! Lees hier waarom je volgens haar deze serie moet kijken. 

Te zien via o.a Netflix.

Fleabag (2016)

Fleabag is een sitcom over een tikkeltje ontspoorde dertiger, die je meeneemt in haar chaotische leven. Ze verdient eigenlijk niet genoeg voor haar levensstandaard met haar eigen café en ze wordt verlaten door haar vriendje, wanneer hij haar betrapt bij een rare gewoonte; mastuberen bij de speeches van Barack Obama. Ja, dit lees je goed. Zeker een originele serie, maar misschien niet voor iedereen.

Er zijn verschillende lovende recensies verschenen waardoor ik zeker ga kijken, zo schreef The Telegraph: ‘a gloriously rude, and far funnier, update of Bridget Jones.’

Te zien via o.a Amazon.

Frankie en Grace (2015)

Grace wordt door haar man Robert verlaten voor een man. Frankie, de vrouw van deze andere man, is de tegenpool van Grace. Een ware vrijbuiter schildert erop los. Ze is voornamelijk op blote voeten te vinden, met een schilderskwast in de hand of in een yogahouding. Grace is juist een dame van stand. Maar verbonden door de situatie met hun echtgenoten, besluiten de twee verschillende vrouwen samen stoom af te blazen in het vakantiehuis van hun mannen.

Ook interessant

Gracie and Frankie

Grace and Frankie: oudjes met de problemen van een dertiger

Het zorgt een seizoen lang voor hilarische situaties, waarbij Jane Fonda en Lily Tomlin, de vertolkers van Grace en Frankie, zo goed en zo kwaad als het kan hun leven weer een goede kant op proberen te duwen. Een verfrissende serie waar de hoofdrolspelers geen dertigers zijn.

Te zien via o.a Netflix. Vanaf 24 maart is ook het derde seizoen van deze serie te bekijken via Netflix.

Afbeelding boven artikel: Sam Page en Ellie Kemper in Unbreakable Kimmy Schmidt. © 2016 – Netflix. Photo by Eric Liebowitz/Netflix

Lees verder