trailertip trailer blockers
trailertip trailer blockers

Blockers: humor, sexpacts en cockblockende ouders #trailertip

Wanhopige ouders en tienerdochters, dat is waar het om draait in Blockers. In de Verenigde Staten is de Prom Night een van de meest belangrijke momenten voor tieners tijdens high school. De jongens en meiden gaan hard op zoek naar een date. Vervolgens kleden ze zich mooi aan, en gaan naar een (school)feest waar ze stiekem veel te veel alcohol drinken. Of in het geval van Blockers: koste wat kost hun maagdelijkheid verliezen.

trailertip trailer blockers

#sexpact2018

En dat is dé nachtmerrie voor ouders Mitchell (John Cena), Lisa (Leslie Mann) en Hunter (Ike Barinholtz). Niet wetende dat er een laptop open staat thuis en al hun sms’jes gelezen kunnen worden, gaan de kids op stap. In de trailer wordt hilarisch laten zien hoe de ouders verward proberen de berichten te ontcijferen. Wat betekenen de vele aubergine-emoji’s?! Ze komen er achter dat hun geliefde dochters voor het eerst seks willen gaan hebben die avond. En natuurlijk besluitenze er alles aan te gaan doen om dat te voorkomen. Wat resulteert in een hilarische avond waarin eigenlijk de ouders vooral de fouten maken.

trailertip trailer blockers

Kay Cannon

Blockers is het regiedebuut van scenarioschrijfster, producent en actrice Kay Cannon. Ze schreef onder andere al de scripts voor alle Pitch Perfect’s, 30 Rock en Girlboss. Ook heeft ze al drie nominaties gehad voor een Primetime Emmy. Het was eigenlijk wel eens tijd dat ze een film ging regisseren, en dat vond ze zelf ook. Op de première zei ze dan ook: “I am a woman. And I directed something. And it’s rated R. And a comedy. And studio-released. I feel pretty good about that.”

Dat dat gelukt is blijkt uit de lovende kritieken die de film tot nu toe kreeg. Volgens Vanity Fair is Blockers ‘The Perfect Sex Comedy for the #TimesUp era’

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vrouwelijk perspectief

Het is namelijk helemaal nog niet vanzelfsprekend dat een vrouw een hilarische, grove en soms zelfs een beetje ranzige comedy regisseert. Of dat er goede, komische rollen zijn weggelegd voor vrouwen in dergelijke films. Eigenlijk was Bridesmaids de aftrap voor meer komische films met vrouwen en door vrouwen. Niets ten nadele van geweldige films als Superbad natuurlijk! Maar het is toch wel een opluchting om een keer het perspectief van jonge vrouwen te bieden. Want guess what? Die kunnen ook sterk, hilarisch en seksueel zijn.

Blockers is vanaf 19 april te zien in de Nederlandse bioscoop.

Bekijk hier de trailer:

Lees verder