bo maerten interview
bo maerten interview

Bo Maerten is klaar met alleen maar het sexy meisje zijn #interview

F*ck de Liefdeis de nieuwe Nederlandse romcom ‘met een bite’, met in de hoofdrol actrice Bo Maerten. “Maar dat zou ik zelf nooit denken hoor, “fuck de liefde”. 

Romantische verhaallijnen

F*ck de Liefde is een ensemblefilm waar verschillende romantische verhaallijnen samenkomen. Lisa (Bo Maerten) ligt in scheiding met Jack (Edwin Jonker). Ze vertrekt met haar vriendinnen (Nicolette van Dam en Nienke Plas) naar Curaçao. Even geen mannen! Maar natuurlijk ontmoet ze al op de eerste dag de charmante Jim (Thijs Römer). Een totale tegenpool van Lisa, maar is dat zo verkeerd?

Jack stort zich op zijn beurt compleet in het vrijgezellenleven en belandt in bed met Cindy (Victoria Koblenko). Cindy’s zus Bo (Yolanthe Cabau) is getrouwd met Said (Maurits Delchot) die weer hun eigen problemen hebben.

bo maerten interview

Trouwen en scheiden

Bo’s rol Lisa is een vrouw van 30 in scheiding, en dat was wel even nieuw. “Ik vond het wel grappig toen ik dat hoorde, zoiets kan ik me totaal nog niet voorstellen. Natuurlijk heb ik wel momenten van een break up gehad, maar trouwen en scheiden, dat is een nieuwe wereld.”

Een echte volwaardige volwassen filmrol, de eerste na rollen in films als Mannenharten 2, Bro’s Before Ho’s, Wolf en haar eerste film Timboektoe. “Die rollen waren eigenlijk altijd in de categorie ‘tiener’ of ‘rond de twintig’. Dit is wel echt iets anders. Ik speel nu meer een volledig personage, in plaats van alleen ‘het vriendinnetje van’, waar je enige functie de ‘love interest’ van de hoofdpersoon is. Dat is ook prima, maar zo’n karakter is dan gewoon niet erg driedimensionaal.”

Naakt gaan

Na haar rol in de succesvolle film Wolf, waar ze twee seksscènes in heeft, werd ze meerdere keren benaderd voor personages die naakt gingen. “En dat ik dan dacht: hè, maar dit is helemaal geen boeiende rol.” Op dat moment koos ze er bewust voor niet meer dit soort rollen aan te nemen. “Ik ben er sowieso niet zo happig op om mijn kleding uit te trekken en ik wil niet alleen maar bekend staan als ‘het sexy meisje’.”

Marwan Kenzari en Bo Maerten in Wolf

Meisje of moeder

Wat voor rollen ze dan wel wil spelen? “Zoiets als dit! Ik vind het leuk om meer richting de volwassen rollen te gaan. Vaak ben je óf jong meisje óf moeder. Er zijn niet echt grote hoofdrollen voor die tussenleeftijd.” Wat voor soort personage of in welk genre maakt dan niet uit. “Al zou ik nog wel graag een keer in een kostuumdrama spelen! Maar dat is puur voor mijn eigen lol omdat ik die kleding aan wil, haha. Én ik zou nog heel graag een keer met mijn vriendinnen Gaite Jansen, Melody Klaver en Olivia Lonsdale willen werken. We zijn allemaal actrice maar ik heb nog geen één keer iets met één van hun gefilmd.”

Tropisch Curaçao

Een deel van de draaiperiode van F*ck de Liefde vond plaats op tropisch Curaçao. Een hele leuke bijkomstigheid. “Dat is gelijk al zo anders dan wanneer je in Nederland draait. Je gaat ’s avonds niet naar je eigen huis maar je blijft met elkaar, waardoor je veel sneller close wordt dan normaal op de set.” En dat hielp ook in het spel.

“Het was supergezellig. Mijn favoriete moment was een scène op een verlaten strandje bij zonsondergang. De cameraman en assistent en regisseur stonden allemaal in zwembroek met die camera in een aquarium, terwijl er ook telkens golven kwamen. Ik heb zo hard gelachen, het was net een soort slapstick. Maar tegelijkertijd was het ook zo’n mooie plek, met die ondergaande zon. Toen dacht ik wel: dit beeld ga ik nooit vergeten.”

bo maerten interview

Lekker lomp

F*ck de Liefde is toch wel een deprimerende titel. Heeft ze dat zelf ook wel eens gedacht? “Nee, nooit! Ik heb vaak genoeg liefdesverdriet gehad maar ik heb nooit gedacht ‘ik wil nooit meer een vriendje’. Natuurlijk kan je pijn en verdriet worden gedaan maar voor mij weegt dat gewoon echt niet op tegen alle mooie dingen van de liefde.”

Oké, niet écht f*ck de liefde dus. Maar waarom mogen we deze film zeker niet missen? “Omdat het een lekkere feelgood romantische komedie is, maar dan nét even anders. Het is wat lomper, wat botter, met hardere grappen. Niet te zoetsappig, en juist daarom vind ik ‘m leuker.”

F*ck de Liefde is vanaf 3 oktober in de bioscoop.

Lees verder