Pim aflevering 8
Pim aflevering 8

Bofkontje: Pim aflevering 8

Zie ginds komt de stoomdoos uit Griepland weer aan. Gevuld met ibuprofen, in een niet charmante maillot, met slechts twee roetvegen op mijn wang. Om die reden kijken mijn kinderen dit jaar geen Sinterklaasjournaal. Liever nog even de illusie dat mama betrouwbaar is en geen zwarte Piet. Ja, grote mensen liegen ook. Wen er maar aan.

Mijn eerste klus, onze eerste kus!

Het is draaidag één en deze Pim speelt Pippa: piet met blije blik en lust geen marsepein. Dieper gaat de karakteromschrijving niet. But it’s a job! Visagist Derryl stift mijn lippen rood terwijl hij mijn man achter de camera typeert als zeer charismatisch.

Ook interessant

Pim aflevering 7

Grieperdepiep: Pim aflevering 7

Derryl noemt mij een bofkontje. Ik kijk naar Robert, druk in overleg met regisseuse Emily. Zij is nieuw, ik ken haar niet goed. Hij is knap, in zijn warmhoudpak. “Is dat niet lastig, met je hubby samen on set?”, vraagt Derryl. Mijn antwoord: “Nee, de set bracht ons juist samen. Mijn eerste klus, onze eerste kus!” Derryl glimt ervan, hij spaart privéverhalen. “Tong?” Vieze Derryl. Er wordt geroepen, tijd voor een opname. Niezend en rillerig sleep ik mezelf naar de parkeerplaats, waar de scene zich afspeelt. Vitamine Harvey Specter was heerlijk, maar beter ben ik niet. Ach, ik flik het wel, denk ik maar steeds.

Lijk in een roze Fiat Panda

De laatste keer dat Robert en ik samenwerkten was vier jaar terug bij Moordvrouw. Ook een glansrol: lijk in een roze Fiat Panda. Vlinders vol in reprise toen, set-flirten is altijd een feest. Nu probeer ik dan ook zijn blik te vangen, maar Robert ziet het niet. Emily hangt over zijn schouder, kijkt mee naar de monitor. Zij moet ook griep, voel ik me denken. Niet aardig, wel waar. Zitten Robert en ik in een serieuze dip? Intussen parkeert Mike van productie een glimmend busje naast me. Ik zie mijn spiegelbeeld. Een soort Spaanse Karin Bloemen die door een asbak is gerold, met in een veel te grote pofbroek de kont van Trijntje Oosterhuis. Ja, wat wil je nou, Pim? Daar gaat die vent van je echt niet wild van doen! Overigens kunnen Karin en Trijntje beeldig zingen, kan ik als rasp niks tegenin brengen. Ja! Hij kijkt! Hop, ik sla de wimpers op, zet de mond in standje zwoel en voel dan -kakkerdekut- een niesbui. Een echte. Compleet met snot en kwijl uit de gaten. Derryl reddert met tissues en Robert duikt maar weer onder in cameraland. Waarom voelt de grond onder mijn voeten plotseling als drijfzand?

Actie!

Dan roept Emily ook nog eens doodleuk “Actie!”. Dat zeg ik, zij moet een griep. Maar ze kan de pepernoten krijgen, mij heeft ze er niet mee. Ik ren vrolijk volgens script richting de chocoladeletter-bakfiets, waar ik hard op weg zou moeten fietsen om het gouden laarsje te redden. Ware het niet dat ik halverwege struikel over het losgeschoten zenuwpezen-hondje van Derryl. Hoezee! Het bofkontje valt vol met haar hoofd op de punt van de bak van de fiets. Ik heb nieuws: dat wil je niet.

A. Niet omdat het ongelooflijk veel pijn doet.

Wat een vreselijke dag. Gênant 3.0.

Pim

B. Niet omdat al je collega’s op vier beeldschermen meekijken.

En C. Niet omdat het kamperen met jezelf nog erger blijkt te kunnen.

Ik lig Robert-loos bij de eerste hulp. Tsja, the show must go on, hè. En dat kan ook zonder Piet Pim Pippa. Zes hechtingen en hele warrige teksten, schijnbaar heb ik tijdens het bewusteloze bloeden gemompeld dat ik kaassoufflés met Glorix wilde voeren aan de cavia van Emily.

Wat een vreselijke dag. Gênant 3.0.

Weet je? Misschien zijn het de pijnstillers, maar ik vraag me gewoon twee dingen af: A. Waarom? En B. Waarom?

Pim - handtekening

Naast acteren, drie kinderen, een man en een therapie, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. In een wekelijkse column laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze week Pim aflevering 8. Alle afleveringen lees je hier

Like Girls in Film op Facebook om  nooit een aflevering te missen.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]