Brandalarm en margarita’s. Hallo Hollywood afl.4

Deze week kwam het nieuws binnen dat actrice Katherine Heigl is bevallen van een zoon. Dat deed mij denken aan de redelijke surrealistische, maar erg gezellige situatie waarin ik met haar en Gerard Butler aan de margarita’s ging in een bistrootje in LA.

Brandalarm

Ik zou Katherine en Gerard die dag spreken voor hun nieuwe film The Ugly Truth in het Four Seasons-hotel in Beverly Hills. Het ging zoals het altijd gaat: Ik zat met de andere journalisten te wachten op de acteurs voor de interviewsessie. Op het moment dat Katherine Heigl babbelend met haar publicist kwam binnenlopen, ging echter het brandalarm af. Nu gebeurt dat wel vaker in die chique hotels, meestal ’s nachts als ik echt geen zin heb om mijn bed uit te komen. Maar dit keer kwam er meteen een beveiliger onze kamer binnen gerend die zei dat we met spoed het hotel moesten verlaten. Gelukkig zaten we op de begane grond en konden we direct via een zij-ingang naar buiten. Normaal zijn de interviews namelijk altijd op de bovenste verdieping van het Four Seasons. Moet je voorstellen wat voor paniek dat had opgeleverd met alle liften buiten werking…

Filmklucht

Op de grasstrook tegenover het hotel verzamelde zich een bonte verzameling van mensen. Naast Katherine Heigl en Gerard Butler bleek ook het hele eerste elftal van Inter Milan in het hotel te verblijven.

Gerard Butler en Katherine Heigl in The Ugly Truth
Gerard Butler en Katherine Heigl in The Ugly Truth

Verder stonden er mensen in zwemkleding en badjassen, die net een duik namen of in de sauna zaten. En ook een man met zijn haar voor de helft weggeschoren en het scheerschuim nog op zijn hoofd; die werd blijkbaar net onder handen genomen door de hotelkapper. Het leek even of ik in een of andere filmklucht was beland… De aanleiding bleek echter minder komisch: een bommelding. Binnen no time wemelde het van de politie en wij kregen het dringende verzoek om nog iets verder weg te gaan staan voor het geval er daadwerkelijk iets tot ontploffing zou komen.

Bistro

Ik had eigenlijk verwacht dat Katherine Heigl en Gerard Butler – die toen twee van de bestbetaalde acteurs van Hollywood waren – meteen afgevoerd zouden worden in een gepantserde wagen. Maar nee, Katherine kwam zelf met het idee om van de nood een deugd te maken en naar de bistro Il Cielo aan de overkant te verkassen, toevallig een van de leukste Italiaanse restaurantjes van LA. Daar zijn we met een groepje journalisten, de acteurs en hun entourage aan de margarita’s gegaan. Toen we na twee uur nog steeds niet konden terugkeren naar het hotel, besloten Katherine en Gerard dat ze net zo goed hun interviews daar in de bistro konden doen.

Tikkeltje tipsy

Het werd de gekste en meest openhartige mini-persconferentie die ik ooit heb meegemaakt. “Alles wat ik hier zeg, wordt vast nog jaren tegen me gebruikt”, lachte de actrice terwijl ze proostend haar glas omhoog hield. Pas na vier uur werd het hotel weer vrijgegeven. De speciale terreureenheid had godzijdank niets gevonden. Katherine en Gerard moesten als een gek haasten, omdat ze allang aangekleed hadden moeten zijn voor hun première. Waar we ze misschien wel een beetje tipsy op de rode loper stonden.

The Ugly Truth (2009) is oa te zien bij Ziggo on Demand en Pathé Thuis.

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen in de serie Hallo Hollywood. Klik hier voor alle Hallo Hollywood afleveringen. 

Lees verder