Bridget is he-le-maal terug!

Bridget Jones is back! Na een afwezigheid van dik 12 jaar siert onze favoriete anti-heldin weer het witte doek, en gelukkig heeft ze Mr. Darcy weer meegenomen. En dan beantwoorden we nu de brandende vraag: is Bridget nog een beetje leuk?

Bridget is inmiddels 43, nog steeds haar fabulous self, maar helaas niet meer samen met Mark Darcy. Haar liefdesleven lijkt stil te staan, terwijl haar vrienden links en rechts kinderen baren en/of adopteren. Aangemoedigd door haar jongere collega ontmoet ze een nieuwe kerel die zo leuk blijkt dat ze spontaan met hem in bed duikt. Maar per ongeluk en tot haar eigen grote verbazing heeft ze niet lang daarna ook een stomend avontuurtje met niemand minder dan Mister Darcy. En jep, dan blijkt ze natuurlijk hartstikke zwanger. Wat volgt is een heerlijke Bridget Jones-esque epos met haar typische aandoenlijke geklungel. Want… who’s her baby’s daddy?

Ook interessant

Bridget Jones: waar waren we ook alweer gebleven?

Bridget Jones’s Baby is echt een heel leuke film!

Geloof me of niet, maar Bridget Jones’s Baby is een leuke film. Ik ben er zelf ook een beetje verbaasd over, geloof ik. Want toen ik hoorde dat er een derde film aan zou komen, had ik zoiets van… is dat wel nodig? Niet op z’n minst omdat de tweede film me erg tegenviel. Maar deze derde brengt Bridget echt weer he-le-maal terug. Renee Zellweger straalt als Bridget en bewijst wederom dat ze geboren is voor deze rol. Colin Firth laat zien dat hij Mister Darcy is (in iedere versie van de rol). Patrick Dempsey is zeer goed gecast als zijn tegenhanger en de rivaliteit tussen de twee is een genot om naar te kijken. Het terugzien van Bridget’s oude vrienden is een feest van herkenning, maar haar nieuwe vrienden (vooral haar collega Miranda) zijn ook geweldig gecast en gespeeld. Bridget’s ouders krijgen wat weinig tijd in het verhaal, maar haar moeder steelt wederom iedere scene waar ze in speelt.

Emma Thompson is de allerbeste toevoeging

De allerbeste toevoeging is nog wel Emma Thompson in haar rol als droge, sarcastische gynaecoloog. Emma Thompson’s rol in deze film is veel groter dan haar paar (hilarische) scènes in de film. Ze is namelijk verantwoordelijk geweest voor de uiteindelijke versie van het script, die jaren in pre-production hell door verschillende schrijvershanden heen is gegaan. In hoeverre het verhaal zoals het nu is gefilmd van haar hand is, is niet helemaal duidelijk, omdat ze de screenwriter credits deelt met Helen Fielding (de schrijfster van de boeken) en Dan Mazer (ook wel bekend van zijn werk voor de Ali G. Show, Borat, etc). Maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat de reden dat dit verhaal nu zo ontzettend leuk van het scherm spat de geweldige Emma Thompson is.

Bridget Jone's Baby

Bridget is nog steeds Bridget. Gelukkig.

De film is vooral goed omdat het Bridget omarmt. Ze is een echt persoon, helemaal de 12 jaar oudere versie van zichzelf en geen stereotype karikatuur, de zielige ouwe vrijster. Dit is de Bridget is die we achter hebben gelaten en nu weer ontmoeten. Ze is nog steeds de kluns waar we allemaal zo van houden, maar ze is ouder en wijzer geworden. Ze is succesvol in haar carrière, heeft nog steeds veel lieve vrienden om zich heen, ziet er prachtig uit (ja, echt prachtig, fuck al die onzin over Renee Zellweger’s gezicht, ze is een 40+ dame en dat mogen wij en Hollywood een keer leren omarmen), heeft nog altijd een zalige dosis zelfspot en humor, en lijkt prima tevreden over zichzelf.

Fuck al die onzin over Renee Zellweger's gezicht. Ze is een 40+ dame.

Sara - Girls in Film

Het feit dat we haar ontmoeten wanneer ze uitvogelt van wie ze nou zwanger is, had een te cliché plot kunnen zijn. Maar het werkt. Het verhaal flowt op een heel lekkere manier en is boven alles gewoon heel grappig.

Bridget Jones’ Baby is een bijzondere film omdat het de allereerste romantische komedie trilogie is (en de allereerste trilogie die volledig voor vrouwen is geregisseerd!). Van mij mogen ze Fast & The Furious-style zo nog een vierde, vijfde, zesde en zevende maken, want genieten van Bridget’s avonturen is leuk op iedere leeftijd. Ga er dus ook snel heen en enjoy!

Lees verder