Bridget Jones: waar waren we ook alweer gebleven?

Bridget Jones: waar waren we ook alweer gebleven?

Alarm alarm alarm! Er komt een nieuwe Bridget Jones film uit! En hij heet Bridget Jones’ Baby! What is haaaaappening!

Onze favoriete single-who-is-always-down-to-mingle keert terug naar het witte doek en ik ben er dolblij over. Bridget is grappig, leuk, imperfect, makkelijk mee te identificeren en uiteindelijk gewoon op zoek naar de liefde, net als zovelen van ons.

Heel gek is het niet dat deze film is gemaakt, want nog maar drie jaar geleden kwam het derde Bridget Jones’ boek uit: Mad About The Boy. Toch is het bijzonder dat Bridget zo’n enorme comeback aan het maken is, want het eerste boek is toch alweer zo’n 20 jaar oud en de eerste verfilming stamt uit 2001. Wat staat ons – en Bridget – te wachten?

Dit is wat we weten over Bridget Jones’ Baby

Ondanks Renee Zellweger’s pogingen om de tijd terug te draaien, zal er zeker niet zoiets gebeuren in deze film: het zal draaien om Bridget’s leven nu ze tegen de 40 aanhikt. Persoonlijk vind ik dit een heel fijne ontwikkeling, want soms is het net alsof vrouwen van 34+ niet bestaan in Hollywood.

Bridget Jones's Baby

Ook fijn om te weten: regisseuse Sharon Maguire is terug. Zij regisseerde de eerste film, wat een tijdloze klassieker is. De tweede film, die toch enigszins (ahem) teleurstellend was, niet, dus ik ben enorm blij dat ze weer terug is. Maar mogelijk nog beter nieuws:  het script is geschreven door Emma Thompson. De leukste, grappigste vrouw ooit (wederom, persoonlijke mening, maar ik heb wel gelijk). Ze speelt ook een kleine rol in de film waar ik nu al erg naar uitkijk. Dit, plus de terugkeer van Renee Zellweger die – ondanks alles wat je misschien van haar vindt – toch de perfecte Bridget is, kan alleen maar een knaller van een Bridget Jones film betekenen.

We zijn bijna een decennium verder, en op techonologisch vlak is er natuurlijk enorm veel gebeurd. Wachtte Bridget in de eerste film nog bij het antwoordapparaat op berichtjes van Daniel en flirtte ze met hem via de werke-mail, ben ik erg benieuwd hoe de communicatie met haar lovers nu zal verlopen. Ik hoop enorm op een scene waarin ze eindeloos zit te Tinderswipen terwijl ze een fles rode wijn leegdrinkt, want dat is daten anno nu. Volgens de IMDB triviapagina zal Bridget ditmaal haar dagboek bijhouden op de iPad, dus ze gaat in ieder geval mee met haar tijd.

En welke man wordt het nu? We weten stiekem allemaal dat Mark Darcy de enige is en blijft voor onze Bridget, maar lezers van het derde boek weten stiekem ook wel een beetje beter. Patrick Dempsey maakt zijn opwachting in deze film als een van de mogelijke vaders van Bridget’s baby. Als je er zo over nadenkt is hij wel een beetje de britse versie van Colin Firth, of niet dan? Bridget heeft in ieder geval wel een type. Over types gesproken, Hugh Grant keert helaas niet terug voor dit derde deel. Ik vermoed dat dat ook niet nodig zal zijn, want ik houd goede hoop dat wanneer je de 40 eenmaal bereikt zelfs iemand als Bridget Jones sterk genoeg zal zijn de f*ckboys eindelijk uit haar leven te bannen.

Bridget Jones's Baby

Samengevat: wat staat ons te wachten? Een film met een zeer talentvolle cast en crew, voortbordurend op een verhaal dat misschien al twintig jaar oud is maar tijdloos aanvoelt, met hopelijk ruimte voor de nieuwe, digitale ontwikkelingen op gebied van dating. Maar wie nu de vader is van Bridget’s baby blijft een mysterie. Zelfs voor de cast, want er zijn blijkbaar drie verschillende eindes opgenomen en we zullen allemaal pas in de bios erachter te komen wat het nu wordt. Ik zit op de voorste rij!

Lees verder