prijsvraag Cat Stories
prijsvraag Cat Stories

Cat Stories prijsvraag: kijk de film gratis op Picl

Vanaf donderdag 4 juli is de film Cat Stories te zien in de bioscoop en op Picl. Cat Stories is een documentaire vol mooie portretten over katten en hun baasjes. Wij mogen twee gratis kijkcodes weggeven voor deze film.

Over Cat Stories

In Nederland hebben miljoenen families om een kat als huisdier. Maar waarom? “Ik begrijp die liefde echt niet. Katten zijn geen mensen” zegt de Spaanse filmmaker Carmen Cobos.

In Cat Stories gaat ze op zoek naar mooie verhalen over de band tussen baasjes en hun kat. Op een luchtige en humoristische manier probeert ze te begrijpen waarom we menselijke gevoelens toekennen aan onze katten, we vaak meer om hen geven dan om onze eigen familieleden en wat dit uiteindelijk over onszelf zegt. Dit doet ze aan de hand van een serie portretten.

Carmen Cobos regisseert en produceert al sinds de jaren negentig prijswinnende documentaires. Haar docu The Player won in 2009 tijdens Idfa de prijs voor ‘Best Dutch Feature Documentary’ en Around the World in 50 Concerts was de openingsfilm van Idfa in 2014.

Over Picl

Picl is een online dienst waar je de beste (Nederlandse) documentaires en artistieke films kunt zien. Films die nu in de bioscoop te zien zijn of dat net waren. Je betaalt per film waarbij de prijs voor films die niet meer te zien zijn lager ligt. Wist je bijvoorbeeld dat veel films op het moment dat ze in de bioscoop gereleased worden ook al op Picl. te zien zijn?

Picl is samenwerking tussen 20 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie. Met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs, de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten. Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers.

Win een kijkcode

Wij mogen twee codes weggeven waarmee je Cat Stories gratis kunt bekijken op Picl. Vul onderstaand formulier in om mee te doen. Deelname is mogelijk t/m zondag 7 juli 2019.

Cat Stories is vanaf 4 juli te zien op Picl.nl en in de filmhuizen. De trailer bekijk je hier:

Lees verder