Chaussée d'Amour
Chaussée d'Amour

Chaussée d’Amour: het Belgische antwoord op Penoza?

Ziggo Movies & Series is een serie rijker: Chaussée d’Amour. Een Belgische tiendelige dramaserie geregisseerd door Pieter van Hees en geproduceerd door deMENSEN. Aan mij de eer om de eerste aflevering te bekijken en voor te proeven.

Lekker wijf

“Lekker wijf, check, check!” “Nice! Check die kont!” Twee gasten zitten in een auto en rijden door de chaussee d’amour: een straat vol bars en bordelen. Ze hangen uit hun raam en roepen naar de vrouwen op straat.

Nee, echt vrouwvriendelijk begint de serie niet. Door de afleiding van het vrouwelijk schoon veroorzaken de jongens een ongeluk. Een ambulance klinkt in de verte. “Ik heb nog niet gebeld, of ze zijn er al!” merkt een voorbijganger verbaasd op. Maar de ambulance raast voorbij. Die is al op weg naar iemand anders: Staaf Carlier, die dood voor de tv zit.

Chaussée d'Amour

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Schijn bedriegt

Chaussée d’Amour volgt Staaf’s vervreemde dochter Sylvia Carlier (Tiny Bertels). Een drukbezette vrouw met twee puberende kinderen, een man die gynaecoloog is en een dure villa. Ze lijken het allemaal goed voor elkaar te hebben. Maar, schijn bedriegt.

Midden in een door Sylvia georganiseerd feest bij hen thuis, wordt de boel bruut verstoord. Sylvia’s man wordt meegenomen door de politie. Hij wordt beschuldigd van aanranding door twee patiëntes. Hij ontkent maar Sylvia weet wel hoe laat het is.

Nieuw leven

Met haar kinderen ontvlucht ze haar mislukte huwelijk en neemt noodgedwongen intrek in het appartement boven het bordeel wat ze van haar vader erfde. Een bordeel dat ze in de eerste instantie wilde verkopen. Maar nu ze in financiële problemen zit, besluit Sylvia de boel te gaan runnen. Het begin van een nieuw leven achter de rood verlichte ramen van de chaussée d’amour.

Chaussée d'Amour

Penoza

Chaussée d’Amour wordt, met hetzelfde rauwe karakter, geprofileerd als de Belgische versie van Penoza. De serie was een groot succes in België, en dat kan ik begrijpen. Het verhaal brengt een spanning en mysterie met zich mee, en wist mij als kijker gelijk te pakken.

Daarbij zijn de beelden prachtig. De avond-scènes steken met hun rode gloed af tegen de scènes die overdag plaatsvinden, in het verraderlijke daglicht. De acteurs leveren knap acteerwerk op, waaronder ook de Nederlandse Renée Fokker, die de rol van oudste prostituee Colette speelt.

Ik vond dit voorproefje smaken naar meer, en ga zeker verder kijken! Het hele seizoen is vanaf 30 oktober te zien op Ziggo Movies & Series. Bekijk hier de trailer:

Lees verder