Pim aflevering 10
Pim aflevering 10

Check: Pim aflevering 10

Juffen zijn soms echt heel nuttig. Ze geven je kinderen quotes mee naar huis, waar je zelf ook iets aan hebt. Zo zei Koen vorige week tegen Moos: ‘‘Stop hou op, ik wil het niet.’’ Precies, dacht ik. Stop, hou op, ik wil dit niet. Dat hele pretpakket van huwelijk, werk, moederschap, huishouden, familielid zijn, de wereld willen verbeteren en een beetje vredig met jezelf koffie kunnen drinken, het is teveel en gewoon niet te doen.

Pak de crisissen aan!

Dus: vanaf vandaag ga ik één voor één, stap voor stap, de crisisthema’s aanpakken. Check. Robert is deze week in Brussel voor werk, de relatie-error pakken we dus later aan. Check. De carrière dan? Ja, laat ik beginnen met mijn arbeidscrisis. Check. Ding-dong, daar is mijn schoonmoeder. Die komt takkevroeg oppassen, zodat haar schoondochter eindelijk eens, net als alle andere normale mensen, vroeg de weg op gaat om (jawel) te werken. Het vriest.

Ook interessant

Pim aflevering 9

de 8e hemel: Pim aflevering 9

Ik moet krabben, op hakken, in kokerrok met panty van slechts 20 denier. Rij weg in het ochtenddonker, met de ruiten nog onverantwoord beslagen, maar geduld is een vak en daar heb ik niet voor gekozen. Nee, ik koos voor de kunst. En daarom ga ik nu solliciteren bij een bedrijfslevensbedrijf. De realiteit en mijn schoonmoeder hebben gelijk, ik moet ook eens een normale baan. In mijn hoofd oefen ik hele intelligente bedrijfslevensantwoorden op hele belangrijke bedrijfslevensvragen.

Boem!

Tom&Tom zeggen dat het veertig minuten rijden is. Leugenaars. Opvallend detail, ik rij mensen graag aan. Boem. Slecht zicht en een spastische pump op het pedaal. Autorijden op hakken blijkt niet gemakkelijk. Het slachtoffer is dit keer een fietser. Heel zachtjes gaat het, gevalletje bumper tegen achterlichtje. De jongen steekt zijn middelvinger op en noemt mij een tyfushoer. Terwijl, dit heeft niks te maken met ziektes of seks voor geld. Hij fietst gelukkig heelhuids verder. Best geschrokken geef ik weer gas en troost mezelf met de zin: ‘‘Had ie maar geen fietser moeten worden.’’

Glas in je sterretje

Het is 6:57 en ik zet de radio aan voor het nieuws. Na een of andere blije leus over vaginale schimmel, hoor ik een dame zingen: ‘‘Au – au, Au — au, er zit een sterretje in mijn glas…’’ Ik frons. Het klinkt niet prettig, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen. Dan valt het kwartje: ‘‘Beter een sterretje in je glas dan een glas in je sterretje’’. Cabaret is ook nog een optie. Inmiddels sta ik muurvast in de chronische file op de A1 bij Muiden. Alsof ik al een hele dag gewerkt heb, zo voel ik me om 8:10. Maar daar ben ik dan, te laat dus. Pim, gewoon doorzetten en naar binnen.

Een zwarte Zara-kokerrok

Even zien, hoe doet een bedrijfslevensmevrouw? Aan mijn outfit ligt het niet, alle dames lopen hier in de zwarte Zara-kokerrok van €39,95. Kan ik zien aan het splitje. Ene Harco stelt zichzelf voor. Het gesprek is kort en vreemd, we hebben het niet over cijfers en rapporten, maar over het feit dat Harco fan is van Julia Roberts. Duh, wie niet, Harco-de-Parco. Hij rondt af. Bedankt voor mijn korte komst. En nu weer dat hele kak-eind terug? Nou, dan speel ik liever Mien de toiletjuffrouw in de wc-kar op een jazzfestival. Ook niet altijd om de hoek, maar dan spreek je nog eens mensen. Morgen zal Harco mij trouwens per mail laten weten, dat ik niet de juiste persoon ben voor the job. Enorme verrassing. Het is niet erg, ik heb het geprobeerd. En zoals de juf van Nina altijd zegt: ‘‘Van proberen ga je leren.’’ En zo is het. Check. Volgende crisis.

Pim - handtekening

Naast acteren, drie kinderen, een man en een therapie, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. In een wekelijkse column laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze week Pim aflevering 10. Alle afleveringen lees je hier

Like Girls in Film op Facebook om  nooit een aflevering te missen.

Lees verder