pim aflevering 110
pim aflevering 110

Colum Pim: Robert Returns

Zo herfst, wat dacht je? Het is hier meteen keihard snotteren geblazen. Koen en Moos kunnen nog naar school, Nina hou ik vandaag thuis. Ze heeft koorts.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 110. Alle afleveringen lees je hier.

She needs the stuff

Bedje op de bank, beschuitje erbij. In de blender beleven een avocado, een banaan en een handvol spinaziebladeren de nachtmerrie van hun leven. Maar mijn meisje needs the stuff.

‘‘Mag ik papa nog een keer bellen?’’ Ze klinkt als een raspje. Robert neemt al twee dagen niet op, reageert niet via Facetime, beantwoordt geen mail. Misschien draaien ze de laatste beelden van de documentaire ergens diep in de bossen? Of zijn telefoon is kapot, kan ook.

Lees ook: Roze Tulp 

Het Disney medicijn

Nina belt, haar blik is hoopvol. Na een paar seconden geeft ze de telefoon terug. ‘‘Nee.’’ Ze kruipt onder haar dekentje. Even ben ik ongerust. Nina ziet het. ‘‘Zullen we Frozen kijken?’’, vraag ik snel. ‘‘Frozen? Dat is voor prinsessenmeisjes. Ben ik niet meer, hoor.’’ Oké, wanneer is dat gebeurd? ‘‘Vaiana dan?’’

Mijn telefoon gaat, Nina schiet overeind en neemt op. ‘‘Papa! Nee, ik ben ziek. Pijn in m’n keel. Op de bank. Ja. Mama. Waarom neem je de hele tijd niet op eigenlijk?’’ Er volgt een stilte. Nina’s ogen worden groter. ‘‘Echt?’’ Ze rent wiebelig naar de deur.

Hij kan

Nee. Dat kan niet. Hij kan niet nu, wat? Jawel hoor. Hij kan wel nu. Hij staat er gewoon. Met tas, koffer en een jezusbaard. Nina hangt om zijn nek. ‘‘Ik ben thuis.’’, zegt ie. Ja, dat zie ik ook wel. Nina kijkt naar Robert en dan naar mij. ‘‘Mama was heel ongerust, pap.’’ Pfff, echt niet.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Pim

 

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]