Pim aflevering 113
Pim aflevering 113

Column Pim: Troostontbijt

Het dekbed is me iets te dik, maar de roze tijgerprint maakt veel goed. Ik draai me om, ruik gebakken eieren. Jelle is de liefste, denk ik terwijl de bank en mijn rug nog iets uitvechten. Na de zoveelste echtelijke ruzie gisteren, vond ik dat ik er nu eens tussenuit mocht knijpen. En dat doe ik vergeleken bij Robert heel beschaafd.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 113. Alle afleveringen lees je hier.

Bank crashen

Geen reizen naar Spanje met meditatiecursussen, maar gewoon een paar straten verder op de bank van een vriend crashen. Een avond janken met zwarte humor, een fles wijn en zeven afleveringen New Girl. “Mogguh Poes.” Jelle komt de huiskamer binnen in een knalgele pyjamabroek, met troostontbijt. “Zo, gebakken eitjes, verse jus, koffie en een reep chocolalala.”

Maak voor de eerste keer kennis met Jelle.

Jelle ploft naast me op de bank en tovert Madonna uit de Spotify. Ik nip koffie en zie deze day after voor me als een groot modderparcours. “Jel? Dit is toch hel?” Jelle knikt. “Drie keer kutje-frikadel.” Hoe kom ik deze dag door? “Like a Virgin”, zingt Madonna. Te laat, Madon. Jelle vindt dat we eerst naar de Bella Donna’s @ de bios moeten. Strak plan.

Oeps….

PLING- een berichtje. Pim, de kinderen zijn bij mijn ouders. Kom je naar huis? Heb nagedacht en wil je iets zeggen. Kakkerdekut. Wat wil hij zeggen dan? Ik word zenuwachtig, vreet alle chocolalala weg. Jelle grijpt in: “Pimpom, jij gaat onder de stortdouche en naar huis lopen te luisteren naar die man van je.” Jelle is lief. Ik knik, ga braaf in de benen. Modderparcours, here I come.

Pim

Lees verder

  • Column Pim: <i>Première-borsten</i>Column Pim: Première-borstenIn haar vorige column verwende Pim zichzelf op boterhammen met roomboter en pindakaas. […]
  • Column Pim: <i>spierpijn</i>Column Pim: spierpijnMijn kuiten zijn boos en mijn rug praat niet meer met me, this day after. Een eenmalige […]
  • Column Pim: <i>Ivo</i>Column Pim: IvoOmdat ik als meisje droomde van een acteercarrière –enorm goed gelukt, kuch- doe ik soms […]