Column Pim: Vogeldoekmevrouw

Ze staat op sandalen, draagt een soort doek met groene vogels erop en ze vraagt of ik afwasmiddel bij me heb. ‘‘O nee, u wast hier nooit af, natuurlijk. Jullie zitten toch in zo’n luxe tent?’’ Of het oprechte interesse is, vraag ik me af.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 102. Alle afleveringen lees je hier.

Ik vroeg niet om je mening..

Intussen tikt Moos op mijn been, hij is klaar. ‘‘Ja, in een safari-tent. We kwamen hier even plassen, dichterbij de wipkippen. Vandaar.’’ Vogeldoekmevrouw spoelt intussen driftig, zonder sop, plastic bordjes en een enorme pan. Het zeeploze water ziet zwart, net als haar voeten.

Lees ook: Vive La Mam

Op zich vroeg ik niet naar haar persoonlijke mening. Maar ze deelt deze toch: ‘‘Kamperen is buiten leven met zo min mogelijk luxe. Dan ga je dingen weer waarderen. Maar dat is mijn persoonlijke mening.’’ Ja. Dat kan, natuurlijk. ‘‘U heeft een punt, mevrouw. Wat minder luxe kan zeker geen kwaad. Maar de hele dag bukken, pannen sjouwen, poepgeluiden maken in een druk toiletgebouw en kapot terugkomen van je vakantie, is ook niet alles. Maar dat is mijn persoonlijke mening.’’

Luxe: macaroni van Lidl.

Moos en ik wandelen het toiletgebouw uit. Via de wipkippen, terug naar onze tent met veranda, een badkamertje en opgemaakte droge bedden. Vijfhonderdvijftig euro voor een week. Wel door de lastminute-korting. Dat weet Vogeldoekmevrouw vast niet. En we eten straks echt geen entrecote of zo. Maar gewoon macaroni van Lidl. ‘‘Mama, was die mevrouw boos op jou?’’ Moos is lief. ‘‘Nee, hoor schat. Die mevrouw is gewoon heel moe.’’

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

 

Lees verder

  • Column Pim: Stof & ErotiekColumn Pim: Stof & ErotiekOla! @ Malaga. Althans, dertig kilometer erbuiten. Sta ik dan, in mijn tweedehands Prada […]
  • Column Pim: <i> Smelt </i>Column Pim: Smelt Waar Nina liefdevol twee zoute dropogen in de sneeuwbal duwde, plakte ik tien centimeter […]
  • Column Pim: <i>Indoor horror</i>Column Pim: Indoor horrorSuperhelden op sokken, smerige koffie, zweet en oorverdovende decibellen. Maar ik ga […]