Pim aflevering 108
Pim aflevering 108

Column Pim: Dokter Dak

Kom maar door met die Coca-Cola light en Etta James on speaker. Er staat een man op mijn dak. Compleet met bouwvakkersspleet. “I don’t want you, to be no slave.” Koekoek, die man trekt echt zijn shirt niet uit met dit weer.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 108. Alle afleveringen lees je hier.

Kak

Heel flauw van God, zoveel water. Dat trok het dak van de aanbouw niet. Je zal ook maar dak zijn. Door weer en wind bescherming bieden aan de mens. Nooit een dank je wel. Dan geef je het als dak op een gegeven moment ook op, logisch. Mijn eerste impuls was ‘Robert bellen’, maar ik bedacht me op tijd. Dit zou ik zelf gaan fiksen. ‘Hoi Google-machine, mijn dak lekt, ik heb geen man, wat te doen?’ Ik typte daadkrachtig. Toen las ik dit: “Lekkage? Dat is kak. Bel dakdokter Ruud. Hij repareert uw dak.” Dit moest een grap zijn. Maar Ruud staat hier nu toch echt mijn dak dicht te dokteren.

Superman

Bij binnenkomst gaf hij mij een stevige hand en wilde geen koffie. “Mevrouw, er is een dak in nood en die is niet gered met koffie.” Daar wist ik niks op te zeggen. Heb zelf ook geen koffie genomen. Serious shit, het dak moet eerst gered. Ruud is klaar. “Zo, het was godzijdank maar één ingreep, aan zijn linkerkant.” Opluchting alom. “Dus hij heeft geluk gehad?”, vraag ik heel knap zonder te lachen. Ruud knikt en ik loop naar de keuken. “Koffie nu dan maar?” Alweer een nee, zijn plicht roept, hij verdwijnt als Superman de dag in. Maar… kan ik nu gewoon een bakkie koffie nemen…of niet?

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Lees verder