Pim aflevering 109
Pim aflevering 109

Column Pim: spierpijn

Mijn kuiten zijn boos en mijn rug praat niet meer met me, this day after. Een eenmalige toneelklus is de bron van alle pijn. Een gelegenheidsstuk.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 109. Alle afleveringen lees je hier.

Iets leuks

Voor wie? Iets met hele opgeleide mensen die iets leuks nodig hebben aan het einde van een lange, saaie dag trainen. Een supergeestige tekst en dus een supergeestige rol. Ik zei JA. Eindelijk weer eens echt spelen.

Gisteren ontmoette ik de schrijver en mijn tegenspeler. We hadden vijf uur de tijd. De tekst samen gelezen, gefantaseerd, gediscussieerd en beslissingen gemaakt. Daarna de uitvoering. Wie komt waar op en waar doet wie wat. Dat. Tekst dus geestig, uitvoering een stuk minder grappig.

Joggend?

Mijn collega speelt Jos, ik Marjan. Jos en Marjan hebben besloten gezonder te gaan leven en hebben daar een boek over gelezen. We treffen ze joggend. Precies. Joggend. Ze komen joggend op, ze snijden joggend gezonde onderwerpen aan, maken joggend ruzie en kleffen het joggend weer goed. Een stuk van tien minuten.

Maar dat moet je wel drie uur lang repeteren. Ik heb nieuws: drie uur joggen is niet oké. Toen ik gisteren drijfnat het repetitielokaal verliet, zag ik het nog als het startschot van een slank, strak, sportief, nieuw leven.

Vanmorgen bleek het de start van een fysieke aftakeling. Hoezo dacht ik dat mijn lijf drie uur lang wilde joggen? De vader van Jasper zag me strompelend op het schoolplein vanmorgen. ‘‘Wat heb jij gedaan?’’, vroeg hij. ‘‘Ik acteerde dat ik sportief was.’’

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Pim

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]