Pim aflevering 112
Pim aflevering 112

Column Pim: scripted reality

Er zijn situaties die alleen schrijvers mogen bedenken, vind ik. Alleen voor in films of series, niet voor in de werkelijke werkelijkheid. Dat mag ik vinden, maar daar heeft het leven schijnbaar dikke vette poepschijt aan. Zo bevond ik mij in zo’n situatie, zoals jullie konden lezen in de vorige aflevering.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 112. Alle afleveringen lees je hier.

Geen zuivere koffie

En daar ging geen scenarioschrijver aan vooraf. Mijn man vertelde mij in real life over zijn korte (maar toch) affaire. Ik ging hem te lijf met de melkopschuimer, terwijl de bel ging. Voor de deur stond een man waarmee ik ook geen zuivere koffie heb gedronken. Wim was nooit eerder bij mij thuis geweest, maar precies op dat cruciale moment, leek het God geestig hem eens langs te laten wippen.

De melkopschuimer nog hoog boven mijn hoofd: ‘‘Wim, dit is Robert. Robert, dit is Wim.’’ Robert heeft me aangekeken, zijn hoofd geschud en vertrok zonder sleutels en zonder telefoon. Ik liet de melkopschuimer zakken en keek naar Wim, die wat verslagen met een tasje van de Douglas in zijn handen stond.

Desperate Housewives

‘‘Zo. Best ongemakkelijk.’’ Volgens mij zei ik dat. Het leek Wim beter ook te vertrekken. Mij op dat moment ook, al had ik dolgraag willen weten wat er in dat tasje zat. Het is nu vier dagen later: Robert zit bij zijn ouders, Wim wil helderheid en ik heb de dvd-boxen van Desperate Housewives afgestoft. Even kijken hoe schrijvers dit soort situaties dan ook weer oplossen.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Pim

 

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]