Pim aflevering 115
Pim aflevering 115

Column Pim: op hoop van regen

“Goeie hoop”, zegt een bouwvakker op een steiger. Hij kijkt naar de lucht, waar heel opvallend even geen regen uitvalt. Zijn collega reageert lollig: “Goeie hoop in de pot vanmorgen, ja.”

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 115. Alle afleveringen lees je hier.

Ik betrap mezelf op een glimgrijns. Mijn moeder had deze man gezoend, denk ik. “Goeie regenjas!”, roept de man op de steiger mij toe. “Bedankt!” De man heeft gelijk. Ik heb echt een fucking goeie regenjas. Gisteren gekocht, met Nina in de stad. Ze zei: “Ik vind hem ‘superduper’ mam. Die moet je kopen, want het is nog lang niet klaar met die regen, zei juf.”

Help jezelf

Juf heeft gelijk, het is nog lang niet klaar. Met de regen. Gekocht. De jas is fucking goed, maar ook fucking warm. Hij mag zo uit, nog drie straten. Ik passeer de boekenwinkel, blijf even staan kijken naar de etalage vol zelfhulpboeken. Blijkbaar hebben we dat nodig, boeken om zelf het roer mee om te kunnen gooien. Want het roer moet blijkbaar om. Minder suiker, minder stress, meer balans, meer geluk.

De weg naar geluk

Volgens de titels zijn er wegen naar geluk; korte, slimme en simpele. We zijn denk ik allemaal oenen, als de weg naar geluk zo makkelijk is en we allemaal zo moeilijk doen. Zelfhulp of laten helpen? Met die gedachte loop ik verder. Door de regen.

De Vinkenstraat in, waar Robert al staat te wachten. We kussen elkaar, bellen aan, lezen het naambordje terwijl we wachten. Pieter-Jan van Leeuwen – relatietherapeut. “Goeie jas”, zegt Robert. “Ja, ik heb een fucking goeie regenjas. En goeie hoop…”, zeg ik.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Pim

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]