column Pim aflevering 118
column Pim aflevering 118

Column Pim: KONTFIETSEN

Vorige keer ging Pim naar de kapper. Geïnspireerd door het succes van Will & Grace wilde ze ook een ‘Grace Coupe’. In de hoop dat deze coupe haar helpt bij het terugkeren in de spotlights.

Met mijn nieuwe rode lokken fiets ik richting supermarkt. Ik passeer een reclamebord met daarop de zin: “Begrijp jij het?” En dan word ik ingehaald door een kont. Nee, dat begrijp ik niet.

Gestroomlijnd

De racefiets. Kijk, zolang het is om snelheid te maken en records te verbreken, snap ik het wel. Gestroomlijnd en efficiënt, zo’n ‘bukfiets’. En dan gaat het nog om gouden plakken. Om die ene prestatie waardoor iedereen het jaren later nog over je zal hebben.

Maar als je voor de hippe lol door een binnenstad vol stoplichten, toeristen, trams en spookrijdende fietscollega’s wilt trappen op zo’n ding, begrijp ik het niet. Dat kan toch niet lekker zijn, zo letterlijk gebukt gaan onder een trend? Daarbij, je schoudertas zakt de hele tijd naar voren. Boodschappentassen kun je nergens kwijt, dus zie ik de kontfietsers slingeren.

Retengênant

Nekverrekking gegarandeerd. Los van het feit dat de eieren en de crème fraîche je koelkast niet heelhuids zullen bereiken. Het enige goeie is, misschien, als je maar lang genoeg slingert, remt en door ploetert, dat het je een paar mooie strakke bovenbenen op zal leveren.

Maar ja, is dat het gehavend hip zijn allemaal waard? En je moet wel een hele knappe kont hebben, wil je niet retengênant voor het rode stoplicht staan te wachten. Met twaalf andere mensen voor, naast en vooral achter je. “Begrijp jij het?” Leuke vraag.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Pim

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 118. Alle afleveringen lees je hier.

 

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]