column pim aflevering 119
column pim aflevering 119

Column Pim: MASCARALOOS EN . . .KLIK!

In haar vorige column fietste Pim van de kapper naar huis. Ze werd ingehaald door een kont op een racefiets. Waardoor haar gedachten hun eigen gang gingen over wanneer wel en –vooral- niet je geschikt bent voor een racefiets.

“Dit ben ik toch niet? Kijk dan!” Robert kijkt mee, ziet mijn nieuwe castingfoto’s. Hij zegt niks en dat zegt alles. “Het is mijn haar, he? Rood staat me gewoon niet.” Grace kan het hebben, ik niet. Hoe kon ik dat denken? Ik baal. Los van de honderdvijftig betaalde euro’s voor de fotoshoot, baal ik ook van mezelf.

De foto’s

“Maar het ligt niet aan je haar, Pim. Het ligt aan de foto’s.” Hier klinkt de stem van een professional. Robert is ooit begonnen als fotograaf, dat filmen kwam later pas. Hij wijst naar lichtval op mijn gezicht en heeft het over cameratechnieken. Interessant, maar vooral kut. “Zal ik je even fotograferen?” Hij is gek. Nu?

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Ik heb net een badkamer staan schoonmaken, de bleek zit vers op m’n slobberbroek en m’n nieuwe haar houdt zich nog net vast aan een zielig elastiekje. “Juist nu, geloof mij.” Nou, liever niet. “Ga daar eens zitten, ik maak er gewoon een paar.” Robert trekt de kast open en zoekt zijn cameratas. Ik maak wat bezwaren, maar ga dan toch braaf op het aangewezen krukje zitten. Robert installeert zijn toestel, zijn ogen glimmen ervan.

Klik

“Lang geleden.” Klik. “Iets naar links. Ja.” Klik. Dit kan niet goed zijn, zonder mascara. Oeh. Ik was vergeten hoe dat was, Robert die mij vastlegt op zijn camera. “Kijk maar.” Hij laat me een beeld zien. Waar ik verbaasd twee dingen uit opmaak: A. De man heeft er echt verstand van en B. Het lag niet aan mijn haar!

Pim

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 119. Alle afleveringen lees je hier.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]