column Pim aflevering 120
column Pim aflevering 120

Column Pim: mosterdpotje

In haar vorige column maakte Robert castingfoto’s van Pim mét nieuw haar maar zonder mascara. Dezelfde Robert met wie ze nog steeds in relatietherapie is.

Zo’n relatietherapie levert veel op. Helderheid, openheid, inzichten. En een blaasontsteking. Telkens als Robert en ik de kamer van de psycholoog verlaten, staan we nog even na te praten buiten. Het herfstweer zag de laatste twee keer kansen en heeft schaamteloos onder mijn rokje geblazen, de boef.

Het ochtendplasje

Dus nu probeer ik mijn ochtendurine op te vangen in een leeg, omgespoeld, glazen mosterdpotje. Slaapkruimels prikken nog in mijn ogen en de delen daarbeneden slapen nog. Dus gaat het alle kanten op, dat ochtendplasje. Een karige opbrengst, maar Dokter doet het er maar mee.

Die druk van zo’n eerste plas, zo’n enige kans, dat vind ik moeilijk. Ik was mijn handen, schiet een broek aan, terwijl Robert de kinderen naar school brengt. Vlug een plens koud water in het gezicht en de haren in een klem gepropt. Eerst die zes druppels pies naar Dokter brengen.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Een test!

Ik verstop mezelf in een regenjas, mosterdpotje in de binnenzak. Net als ik de deur dichttrek hoor ik mijn naam. Echt, hij ziet me nooit, maar als ik een zwangerschapstest aan het kopen ben of een pot zeik op zak heb, kijkt hij naar me: Huk de goddelijke overbuurman.

‘‘Goedemorgen, Pim.’’ Hoe kan iemand nou zo knap zijn om kwart over acht ’s morgens? ‘‘Mogguh, Huk.’’ Het warme mosterdpotje laat me wegfietsen. Wacht. Het is natuurlijk een test. Die blaasontsteking weerhoudt mij nu van een flirt-praatje met Huk. Dat is gewoon een onderdeel van de therapie. Natuurlijk. Slim. Wat een inzicht. Ja, het levert veel op, zo’n relatietherapie.

Pim

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 120. Alle afleveringen lees je hier.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]