column Pim aflevering 124
column Pim aflevering 124

Column Pim: lasagne & magnums

Het eind van het jaar kreeg nog een venijnig staartje voor Pim. En die had het toch al niet zo best met de ongoing perikelen in haar huwelijk.

“Papa? Wanneer ga je weer weg?” Oei. De spanning is al dagen om te snijden hier in huis. Robert heeft weer een klus niet gekregen en ik ben blijkbaar ook geen feestslinger in zijn ogen. Terwijl, ik heb lasagne gemaakt. Zijn lievelings.

Filmpjes van rare buitenmensen

“Ik ga niet meer weg. Hoezo, Koen?” Ik kauw langzaam verder. “Omdat je toch graag filmpjes maakt van rare buitenmensen?” Nina zet haar glas neer. “Geen rare buitenmensen, maar van andere soorten stambomen!” Moos zegt niks, heel verstandig. Nina verplaatst haar eten van links naar rechts over haar bord en kijkt naar haar vader.

“Komt je film ook in de bioscoop, pap?” Arme man. Nu moet hij haar teleurstellen. “Jazeker.” Huh? Ik dacht dat die documentaire gewoon ergens op een suffe zondagavond in december op Discovery te zien zou zijn. En dan de hele week in de herhaling, zo tussen twaalf en twee uur ’s nachts.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Mayday!

“Wanneer dan?” Ik vraag het onaardig. Niet aardig van mij. “Negen december. In Rotterdam. Voor makers en genodigden.” Emily-alert! Mayday Mayday! “En je gaat?” Hij kijkt beledigd. “Ja, natuurlijk. Mijn regiedebuut, Pim.” Alleen de verboden doos Magnums in de vriezer kan een hatelijke Emily-explosie voorkomen.

De kinderen bestormen juichend de vriezer, maar in mij kookt er iets. Robert wil een witte. Ik een witte en eentje met nootjes. “Ah, mama neemt er twee!” Goed gezien, mama neemt er twee. Mama moet de boel vanbinnen een beetje koelen. “De lasagne was lekker.” Hij deed zijn best dat lief te bedoelen.

Pim

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 124. Alle afleveringen lees je hier.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]