Pim aflevering 128
Pim aflevering 128

Column Pim – L A C H K O F F I E

Pim en Robert hebben relatietherapie bij Pieter-Jan. Een succesvol therapeut die genoot van de vele successen die zijn praktijk hem had opgeleverd. Tot de laatste sessie met Pim. Zo leek het althans…

Red jezelf

“Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is een koe.” Hoppa, drie kinderen in een deuk voor de kachel. Het is niet moeilijk een beetje leuke moeder te zijn. Het is wel moeilijk een leuke echtgenote te zijn.

Pieter-Jan de relatiedokter benadrukte dat hij niemand kan redden. Dus ons ook niet. In dit leven kun je alleen jezelf redden. Schijnt. Maar hij stuurde ons wel naar huis met de vraag: “Zouden jullie nog gered willen worden?”

We weten het allebei

Zowel Robert als ik zwegen. Het feit dat we daar allebei niet direct volmondig JA op zeiden, betekent een scheiding. We weten het allebei, maar ja. Er zitten hier drie kinderen voor de cv. Drie lieve toeten met kuswangen. En schoentjes vol wortels, tekeningen en cadeauwenslijstjes. Die stel je niet graag teleur.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Koffie om te lachen

“Ik vraag een karaokemicrofoon, heel veel My Little Pony dekentjes voor de oorlog-kinderen, een baby-zwerfkatje en ik heb voor jou ‘lachkoffie’ gevraagd, mam.” Nina, de dochter met het ruime hart. “Lachkoffie?” Koen en Moos kijken ook vragend naar hun grote zus. “Ja, koffie waar je van gaat lachen, want dat doe je niet meer zo vaak. En je neemt wel vet vaak koffie.”

Slik. Je kunt nog zo je best doen ze te ontzien, maar kinderen hou je niet voor de gek. “Wat vet lief van jou, Nien.” Moos zet Sinterklaas Kapoentje in. Ik doe mee: “Lachjes in mijn schoentje – koffie in mijn laarsje – dank u Sinterklaasje.” Ze lachen. En ik lach, zonder lachkoffie, om hen.

Pim

 Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 128. Alle afleveringen lees je hier.

 

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]