Pim aflevering 130
Pim aflevering 130

Column Pim: PLAY ME

Tijdens het Sinterklaasfeest wenste dochter Nina voor Sinterklaas een lachkoffie voor Pim. Want lachen, dat deed ze niet zo vaak meer. Zelf had ze liever een grote fles Martini. Deze week is ze onderweg naar een auditie.

Vader Jacob

“Play Me”. Schat, met je klamme toetsen in deze koude stationshal, heel graag. Maar zelfs als ik er interessant bij zou kijken, wellicht met bril en Stevie Wonder move, blijft het mijn ultra irritante versie van Vader Jacob. Gespeeld met 1 vinger. En jij verdient een hele hand. Twee zelfs. Twee getalenteerde handen.

Wat kun je mij toch overvallen. Zo tijdens een sprint van spoor zeven naar spoor vier, onhandig met tas en te gladde zolen. Jij weet de haastende mens even af te remmen. Al is het een seconde, maar jij kunt ze laten stoppen met hijgen. En los van je geluid, overvalt het beeld me geloof ik nog het meest.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Bofferd

Jij, stilstaand tussen al die beweging van haastende reizigers, rollende koffers, hangende studenten, fotograferende toeristen. Jij staat daar jezelf te zijn en met een beetje mazzel zit er iemand aan je. Bofferd. Met nog meer mazzel iemand met talent. En maken jullie muziek. Ik ben er nogal gevoelig voor. Onderweg naar een auditie bijvoorbeeld: spanning door een reisschema en de knagende lap tekst in mijn hoofd. Dan klink jij. Negeren lukt me niet, I’m a sucker for music.

Daar sta ik, stil en compleet te smelten van een versie Let It Be, uitgevoerd door een magere jongen met kapotte schoenen en een scheur in zijn stem. Het relativeert, verzacht van alles. Ook zo’n auditie. De zon schijnt op perron vier. Sorry, I can’t play you, but you definite play with me. Hulde aan de piano-play-me-bedenker.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 130. Alle afleveringen lees je hier.

 

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]