Pim aflevering 131
Pim aflevering 131

Column Pim: VREDES-PREMIÈRE

Robert de man van Pim was een aantal maanden naar Spanje om te werken aan een film. En dat was niet het enige waar hij aan werkte… Er werd door haar dan ook niet bepaald reikhalzend naar dag van de première uitgekeken.

Het was zover

Gisteren, de dag van Roberts première. De dag waarop hij zijn regiedebuut op het witte doek kon bewonderen. En de dag waarop hij haar weer zou zien. Emily. In flinterdunne premièrejurk.

De dag waarover ik heel moeilijk heb gedaan. Maar uiteindelijk –I know- heb gekozen voor de lieve, goede vrede. Het is immers bijna kerst. Ik zei: “Pim, let it go. Kansloos is het toch al en je bent bijna veertig, ontwikkelen mag. Laat ze daar maar aan die Prosecco gaan. Blijf jij lekker thuis en wens hem een hele mooie première toe.”

Vrede

And so I did. De lieve, goede vrede. Ja. Tot Robert de deur uit was. “Jongens kom! Er is hier een kerstboom nodig!” De kinderen propten zich blij in mutsen, shawls en winterjassen, we trotseerden natte sneeuw en snijdende wind. Dat Emily het goed koud zou mogen hebben, in die kakjurk.

Nee Pim: de lieve, goede vrede. Bewaren. O ja, kut. Thuis zette Nina Mariah Carey op en gooiden Koen en Moos plastic ballen over. “Mag de muziek iets harder, Nien? Mama verstaat de vrede niet.” Koen hing een uur later de laatste engel in een knal-scheve kerstboom. Sommige dingen zet je niet meer recht.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Vredig wel, die lichtjes. Tijd voor warme choco en Home Alone. Desnoods alle vijf.” De tijd kroop. Net toen ik de vrede om zeep wilde drinken, kwam Robert thuis. Bijzonder vroeg. Zijn film te gek, zijn Emily strontverkouden naar huis. Het was zover. Gisteren, de dag van mijn vredes-première.

Pim

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 131. Alle afleveringen lees je hier.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]