Pim aflevering 134
Pim aflevering 134

Column PIM: HULPVERLENING

Een vriendin van een vriendin van mijn vriendin Dominique gaat op reis. Vluchtelingen helpen. Nu zoekt ze iemand die een half jaar in haar huis wil wonen. Do dacht aan mij, gezien mijn gestrande huwelijk en een inmiddels stijgende bloeddruk door de onderhuidse spanningen thuis.

Kippen?

Er moet iets veranderen. Klein dingetje: deze vriendin woont op een boerderij. Niet heel afgelegen, maar toch. Een boerderij. Ik en kippen? Toch even kijken, je weet nooit hoe een koe een haas vangt en je innerlijke boerin naar boven tovert. Slechts twintig minuten verwijderd van het schoolplein en mijn moeder.

Ik rij het kleine erf op en verwacht een blaffende hond die in mijn kruis wil snuffelen. Maar nee. Geen hond, koe of kip te bekennen. Ik bel aan. Jeanette doet open. Ze heeft lang zwart haar, een moeilijke ketting en sloffen aan. Ze begroet me met drie grote klapzoenen.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Rust

Ik ruik lavendel en bereid me voor op vloerbedekking, brocante prullaria en een geblokt tafelkleedje. Maar Jeanette blijkt enorm goed te weten hoe je sfeer maakt. Dat licht. Nergens zooi, wat me bezighoudt. Rust. De kerstboom versierd met enkel lichtjes. Simpel. Stijlvol. Zo ontzettend aangenaam.

“Vind je het wat?” Jeanette geeft me een glas rode wijn zonder het eerst te vragen. En ze zet truffelworstjes op tafel. Eigenlijk is zij Kerstengel, dat kan niet anders. Wat een plek. Wat een aanbod. “Maar… Ik heb drie kinderen. Die mogen hier dan gewoon… Los?” Jeanette lacht, proost op geluk. “Ach, ik zet me graag in, voor vluchtelingen.”

Pim 

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 134. Alle afleveringen lees je hier.

 

Lees verder

  • Column Pim: <i> Blote dag </i>Column Pim: Blote dag Drievliet, veel plezier met mijn kinderen en schoonouders. Spa, Dominique en ik hebben […]
  • Column Pim: <i>scripted reality</i>Column Pim: scripted realityEr zijn situaties die alleen schrijvers mogen bedenken, vind ik. Alleen voor in films of […]
  • Column Pim: <i> Tokus </i>Column Pim: Tokus ‘‘Hoe is het met James de choreograaf?’’ De liefde staat Jelle goed. ‘‘Heerlijk! Hij is […]