Pim aflevering 136
Pim aflevering 136

Column Pim: LENTEKERST

So that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met tegelteksten op bezoek. We oefenen met dat scheiden, dus Robert is wel naar haar toe gegaan. Samen met Nina.

Mosterdsoep

“Met Kerst mag niemand alleen zijn, mam.” Had ze gelezen op een poster van het Leger Des heils. Lief meisje. De tweeling en ik hebben mijn moeder verwend met zelfgemaakte mosterdsoep. “Niet vies, kind.” Zelfs met Kerst is Mam een enorme optimist.

Op de terugweg reden we langs een park waar een Kerstman mensen stond te entertainen. Gestopt. We luisterden naar de verklede, dronken man die een kerstverhaal vertelde over Jozef en Eva die een baby kregen. En dat het kindje enorm kribbig was, tot ie aan de fles mocht. Een vader naast me wenste me een fijne Kerst en noemde me een knappe moeder. Hoppa: mijn kerstcadeau. Glim.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende column Pim in je timeline.

Treurwilg

Thuis zette ik de frituur aan. Patat en kroketten. ‘t Is Kerst, aankomen mag! Terwijl Moos mayo aan zijn foute kersttrui smeerde, vielen er twee ballen en drie zuurstokken uit de boom. Met volle monden keken we naar een treurwilg, lichtjes half stok.

Wisten jullie dat je een kerstboom water moet geven? Ik niet. Tja, alles hier snakt naar bloei. “Mama, mogen we een ijsje?” IJs met friet en kroketten, dat klonk als lente in de winter. Ik vond het een fijne kerstgedachte. “Jullie mogen hartstikke ijs!” Nog 83 dagen. Dan is het lente. Maar wij zijn vast begonnen op Eerste Kerstdag. En ondanks alles, was het een feest!

Pim

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 136. Alle afleveringen lees je hier.

Lees verder