Pim aflevering 137
Pim aflevering 137

Column Pim: DAG PIM

Ruim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam Rebecca ons mee in het leven van Pim. Deze 137e aflevering is de voorlopig laatste. Een terugblik van Rebecca op ‘haar’ Pim. Wij hebben genoten van Pim [redactie]!

Zoektocht

Ze vertelde me over haar enigszins teleurstellende carrière als actrice. Ik keek naar de pruik en nepborsten en kon daar niks tegenin brengen. Ze schonk me bij en vertelde over dat het haar laatste avond was. Dat ze plaats moest maken voor twee gelikte cocktailshakers. Die ze nadeed. Heel geestig. En over haar volkse moeder, die ze ook imiteerde. Ik lachte hardop.

Over haar vrienden, die verliefd werden en nu alleen nog wijn drinken op afspraak. Over haar man en zijn zoektocht naar innerlijke rust. En hoe die rust alles onrustig maakte. Over dat het niet goed kwam. De dozen die dus klaarstaan in de gang. Over een huis waar ze over-overmorgen een jaar gaat wonen. En over haar kinderen. Drie. Over haar psychologe, met punttieten en waar ze al heel lang niet geweest is. En of ik dat aan haar kon zien.

Herkenning

Over een reisje naar Berlijn, waar ze dronken een schildpad op haar rug had laten tatoeëren. Over dat ze zich soms afvraagt of creatieve therapie een nuttige stap zou zijn. Iets met klei. Of piepschuim. Ze was lief voor de man met rode neus op een barkruk, die daar denk ik al zeven maanden zat. En zo voerde ze haar hele jaar voor mij op. Ze had het nodig, denk ik.

Een vreemde vrouw aan de bar, die ze een beetje kon entertainen met haar mislukkingen van 2017. Waar ik me dan weer enorm in kon herkennen. We dronken lang en even heel gelukkig. Ze maakte me blij. En ze heette Pim.

R E B E C C A

Ps. “Dag lieve Pim. Heb het goed. In 2018. En daarna.”

Alle afleveringen van Pim lees je hier terug.

Lees verder