Pim aflevering 78
Pim aflevering 78

Column Pim: Vet Wel

Mijn moeder en Jelle lagen krom van het lachen om de foto’s van Do en mij bij de Toppers. Het was ook een feest. Maar ja, zo’n cowboyhoed moest ook weer af. En daar was gewoon weer slap haar en het bloedserieuze leven.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Drie keer per week laat ze weten in een column of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer Pim aflevering 78. Alle afleveringen lees je hier.

Kak

Het sparen van ruimtevaartplaatjes bijvoorbeeld. Via Skype lieten de kinderen Robert zojuist weten dat alle andere moeders dus vet wel speciaal naar de Albert Heijn gaan voor de boodschappen. Maar hun moeder dus vet niet. En dat oma heel vaak heeft opgepast. Kak, waarom moesten ze dat nou zeggen?

Lees ook: Pim: Iets met rood.

Daar wilde Robert meer van weten, maar gelukkig was daar het buurjongetje die zijn dubbele plaatjes kwam ruilen. Koen en Moos haakten zonder schuldgevoel af en Nina nam lief en menselijk afscheid: ‘‘Dag lieve pap, we moeten gaan. Kusjes voor Petje, Kroepie, Mickey, Lapje, Vekkie, Droppie, Muffie, Pepper en Esmeralda!’’ Lees: de negen Spaanse zwerfkatten.

Nummer 144

Ze liet de laptop open achter en stort zich nu ook op het plakken van een kale held, die dit financieel goed heeft aangepakt. Ik zie Robert. Nog steeds knap, ondanks vingervlekken op het beeldscherm. ‘‘Lukt het daar een beetje?’’ Hij vraagt het voorzichtig. ‘‘Prima.’’ Zeg ik veel te stoer. Dan klinkt er keihard gejuich en keihard gehuil. Koen heeft eindelijk nummer 144. Moos nog steeds niet. Ik zeg Robert dat ik weg moet en klap de laptop dicht. ‘‘Waar gaan we heen dan, mam?’’, vraagt Nina. ‘‘Naar die godvergeten Appie.’’ Ik ben dus vet wel een leuke moeder.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Pim 78 Vet Wel

Lees verder