Pim aflevering 92
Pim aflevering 92

Column Pim: Zomerdromen

Hier in de randstad vallen we onder ‘noord’. Dus zijn we de laatste dit jaar. Dat betekent dat zowel kinderen, ouders als juffen het end in de bek hebben, maar nog even moeten. Terwijl ver-weg-woon-vriendinnen me al lekker maken met Toscaanse terrasfoto’s, blus ik hier nog broers- en zusbrandjes door veel te korte lontjes.

Naast acteren, drie kinderen, man Robert en therapeut Vera, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. Op Girls in Film laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze keer column Pim aflevering 92. Alle afleveringen lees je hier.

Talent

‘‘Ja maar hij! Niet zij! Welles! Nietes!’’, dat soort geluiden. Geloof het of niet, maar deze mama staat zelf wel pittig rechtop. Gisteren voor twee audities gevraagd. Plus, Café Dotter schoof me een extra envelopje toe. ‘‘Blij met je talent.’’ Of dat talent nou helemaal tot zijn recht komt in een kroeg waar nog steeds een kerstslinger aan de muur hangt, weet ik niet. Maar ik werd er blij van.

Het kind is op

Robert trok misschien een deur dicht, maar er gaan hier ramen open. Moos dendert de trap af in tranen: ‘‘Mama!!! Koen zegt de hele tijd dat ie zijn B al heeft en dat is helemaal niet waar!’’ Ik til hem op. ‘‘Het is niet wa-ha-ha-aar! Hij moet nog voor zijn A-ha-ha-haaaaa…’’ Dit kind is op. We wiegen samen een beetje heen en weer.

Intussen droom ik weg. Heel slecht, iets met een Toscaans terras, twee flessen rosé en een knappe Italiaan aan m’n tafeltje. Volgens mij bloos ik. Moos wordt zwaar, valt gewoon in slaap. Ik leg ons samen op de bank. ‘‘Bijna vakantie, lieverd.’’ En… ik heb zomaar het gevoel… dat het een mooie zomer wordt.

Wil je op de hoogte blijven van Pim? Volg Girls in Film op Facebook dan verschijnt de volgende Pim in je timeline.

Pim 92 zomerdromen

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]